Política

Els hospitalencs validaran el pacte del PSC i Canviem

La coalició d'ICV, EUiA i Pirates sotmetrà la decisió a una votació popular

Els ecosocialistes negociaran la baixada de sou dels electes i la transparència dels comptes locals

Canviem l'Hospitalet, la candidatura que agrupa ICV, EUiA i Pirates, té ja certa experiència en votacions populars malgrat la seva curta vida. Van fer servir aquest mètode per triar la candidata, Ana González, i per aprovar el codi ètic i les prioritats del programa de la formació. Canviem l'Hospitalet vol continuar amb aquest procés participatiu obert a tota la ciutadania per validar decisions importants. Per exemple, un pacte postelectoral amb el PSC. La candidata socialista i guanyadora de les eleccions, Núria Marín, ha defensat sempre un pacte amb ICV-EUiA, tot i que en l'acte final de la campanya va arremetre contra la candidatura que ha encapçalat Ana González, lamentant que aquesta hagi qüestionat el pas d'ICV i EUiA pel govern municipal. El PSC i ICV-EUiA han mantingut un còmode pacte des de 1999, enterbolit només per la deserció d'EUiA al novembre amb l'argument que Marín va estar imputada en l'afer de les dietes de la federació de municipis. L'acord entre els dos partits s'ha donat quan els socialistes han tingut majoria absoluta i quan no. Ara que el PSC ha aconseguit els resultats més pobres de la seva història a l'Hospitalet, l'acord per formar govern és més necessari que mai, ja que els tres edils ecosocialistes donen la majoria necessària en sumar-se als onze del PSC.

Canviem l'Hospitalet no vol renunciar a un dels pilars fonamentals de la seva política, la participació ciutadana, i per aquest motiu tot possible pacte haurà d'estar referendat pels hospitalencs. “Primer farem reunions internes, després les que calguin amb el PSC, que ja ens ha trucat, i el possible pacte es posarà a consulta ciutadana igual que vam fer amb les primàries”, explica Ana González, cap de llista de Canviem l'Hospitalet. El procediment serà també igual: es farà una votació telemàtica i una altra en parades al carrer, “perquè no tothom té el mateix accés a internet”, segons González. Només es permetrà votar als residents, que ho hauran de certificar amb el document d'identitat o un certificat d'empadronament.

Pel que fa a l'acord, Canviem l'Hospitalet plantejarà el seu codi ètic en la negociació, tot i que sap que és difícil que s'accepti tot. “Proposarem la baixada de sou dels electes [a 2.578,5 euros bruts], la transparència en els comptes municipals, les qüestions socials i el treball garantit”, assenyala González. “Sabem que serà difícil que els socialistes acceptin la baixada de sou que nosaltres sí que ens aplicarem. Però les coses estan canviant, el PSC està caient i ha de pactar des del nostre projecte”, assegura la candidata.

LA FRASE

Les coses estan canviant i el PSC ha de sortir de la seva zona de confort i pactar des del nostre projecte
Ana González
Candidata de Canviem l'Hospitalet

S'acomiaden 14 dels 27 regidors

L'últim ple de l'Hospitalet abans de la constitució del nou Ajuntament va servir ahir per dir adéu als regidors que no repetiran i que sumen més de la meitat del plenari. 14 dels 27 regidors es van acomiadar en una sessió especialment emotiva. Tots els partits van estar representats en el comiat, ja que pleguen Lluís Esteve (ICV); Alfonso Salmerón (EUiA); Daniel Ordóñez i Alberto Sánchez (PxC); Josep Lluís Pérez, Anabel Clar i Meritxell Borràs (CiU); Senén Cañizares, Elisabet Bas i José Javier Díez (PP), i Glòria Herance, Antonio Bermudo, Dolors Fernández i Alfons Bonals (PSC). Alguns, perquè no estaven inclosos a les candidatures. Altres, perquè els seus partits han perdut representació després de les eleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia