Política

FERMÍ SANTAMARIA

ALCALDE DE LLAGOSTERA

“Em faria molta il·lusió presidir la Diputació”

Santamaria es mostra disposat a “treballar per a tots els municipis siguin del color que siguin”

Satisfet per la nova majoria

Fermí Santamaria ha obtingut la segona majoria absoluta a Llagostera amb una victòria inapel·lable. Ara, a més, sona com a presidenciable per a la Diputació.

Segona majoria absoluta, però amb dos regidors menys. El preocupa el descens?
No, fa quatre anys l'onzè regidor va anar molt just i érem conscients que nou o deu seria un gran resultat. Em preocuparia si haguéssim perdut la confiança; en canvi, després de vuit anys en el govern, encara hem pujat en percentatge i només hem perdut una trentena de vots.
Què ha influït en el resultat?
Valoro molt la confiança de la gent i crec que és un resultat molt positiu. Vam iniciar les obres de la carretera perquè són molt necessàries i han causat alguna distorsió, però n'estem molt satisfets, al final.
Com gestionarà la majoria absoluta?
Com ja hem fet aquest mandat, espero reunir-me amb els altres dos partits per posar en comú els programes i mirar que tots participem en aquells temes més importants per al poble.
Quins projectes marcaran el mandat?
És prioritari fer costat a la gent en una situació difícil. I, malgrat tot, el geriàtric és un projecte a abordar, perquè l'actual és antic i hem de millorar la qualitat de vida del resident i tingui espais lliures, així com connectar un sector al poble, habitatge social i cobrir les necessitats de les famílies.
Es veu a la Diputació?
Sóc militant del partit des del 1979 i em faria moltíssima il·lusió poder presidir la Diputació. Sempre he estat a disposició del partit, però, com dic, admeto que em faria il·lusió. A més, penso que, si un fill de Tarifa fos president, seria la millor prova de la política integradora del país.
És un moment crucial per a Catalunya...
Sí, és així. És una altra de les coses que valoro, i admeto que en un moment tan important per al país com és aquest, m'agradaria estar en la primera línia política.
Com ha vist aquest mandat pel que fa a la Diputació?
Han estat uns anys molt difícils. Crec que calen canvis per evolucionar en positiu. Sobretot, em veig disposat a poder treballar per a tots els alcaldes companys, sigui quin sigui el seu color polític, pensant en els pobles i municipis, i fer que tots se sentin ben tractats.
Coincideix amb Puigdemont que el Gironès ha de guanyar pes?
Sí, també entenc que els resultats ens avalen en aquest sentit. Però, pel meu tarannà, m'agrada tenir en compte tothom; així ho he fet al poble i així és com he obtingut els resultats municipals. Deixar de banda segons què i dedicar-nos a la gent i les necessitats de cadascú.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia