Política

CiU critica que ICV-EUiA els exclogui d'un pacte a Blanes

El cap de llista, Joaquim Torrecillas, diu que s'ha de parlar amb totes les forces per fer un equip de govern amb un mínim de deu regidors

ERC és partidària que hi hagi un govern d'esquerres

El cap de llista de CiU a Blanes, Joaquim Torrecillas, ha criticat que ICV-EUiA-Pirates els excloguin dels possibles pactes de govern. “No entenem les polítiques excloents i no les compartim, potser haurem d'excloure qui exclou”, diu Torrecillas, amb referència al portaveu ecosocialista, Joan Salmerón.

Després dels resultats de diumenge –amb un triple empat a quatre regidors entre el PSC, ICV-EUiA i CiU– Salmerón va assenyalar que estava disposat a arribar a acords amb la resta de forces, però exceptuant CiU, el PP i Ciutadans. Per Torrecillas, aquesta afirmació no toca. “No ens podem permetre excloure ningú. La gent ha triat i el ventall de possibilitats és tan ampli que no s'hauria de descartar res.”

Torrecillas reconeix que l'objectiu és la formació d'un acord estable, que exigeix “tenir onze o dotze regidors, o, com a mínim, deu i el suport extern d'algú altre”. Torrecillas ha tingut “converses preliminars” amb Miquel Lupiáñez (PSC) i Salvador Tordera (PP).

ERC i el gir a l'esquerra

Un dels nous, ERC, diu que s'ha de treballar pel poble i deixar-se d'interessos partidistes. El líder republicà, Àngel Canosa, diu que li fa il·lusió que ERC “torni per fer inversió en política social i participació”. Per Canosa, “el poble ha de canviar cap a l'esquerra i fer polítiques d'esquerres”. “El més important és que es pensi en la gent i no fer allò de qui dia passa, any empeny.”

ERC va quedar a 88 vots d'aconseguir el tercer regidor, explica Canosa. ERC té ara dos regidors, igual que Batega per Blanes, la CUP i Ciutadans. “Em veig pactant amb qualsevol que defensi els principis democràtics i la identitat de Catalunya”, assenyala Canosa.

LA FRASE

Potser haurem d'excloure qui exclou [sobre Salmerón]. Es tracta de fer un govern estable
Joaquim Torrecillas
CAP DE LLISTA DE cIu A bLANES

Lupiáñez es reuneix avui amb ICV-EUiA

El cap de llista d'ICV-EUiA-Pirates, Joan Salmerón, va confirmar ahir que l'assemblea de dimarts a la nit de la seva coalició va decidir iniciar converses amb ERC, la CUP i Batega per intentar fer govern, però també parlar amb el PSC. De fet, el socialista Miquel Lupiáñez es reunirà avui al migdia amb una delegació dels ecosocialistes. A la tarda, dirigents de la formació, que té designada una comissió negociadora, es trobaran a la tarda amb dirigents d'ERC i Batega, dos dels quatre grups que tenen dos edils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia