Política

Colau afirma que Bosch i Collboni “no estan per maniobres” que li impedeixin ser alcaldessa

La guanyadora de les eleccions a Barcelona explica que ha sentit “rumors” que alguns sectors de CiU volen mobilitzar la resta de partits per impedir que governi

L'alcaldable de BComú considera que seria un “autèntic frau polític”

La guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona, Ada Colau (BComú), ha assegurat que els candidats d'ERC, Alfred Bosch, i del PSC, Jaume Collboni, li han transmès en les respectives reunions que hi ha mantingut que aposten per pactes que li impedeixin ser alcaldessa.

En una entrevista a 8TV , Colau ha explicat que li ha arribat el “rumor” que hi ha “alguns sectors de Convergència que estaven temptejant per mobilitzar la resta de forces polítiques per formar una majoria contra natura per intentar evitar que jo sigui alcaldessa”.

Colau ha recordat que Trias va defensar en campanya electoral que havia de governar la llista més votada, i ha considerat que pactar amb altres forces per mantenir-se a l'alcaldia representaria una “falta de respecte”, un “autèntic frau electoral” i una mostra de la “vella política”.

De totes maneres, ha revelat que en les converses que ha mantingut amb Bosch i Collboni tots dos li han assegurat que “no estan per aquest tipus de maniobres”.

Preguntada per si retirarà els fons de l'Ajuntament al Circuit de Montmeló, ha matisat que no dóna per fet que es retiraran. Això no obstant, ha apuntat que la Fórmula 1 “no és prioritària” i que els quatre milions d'euros que la ciutat aporta anualment al circuit cobririen les 4.500 beques menjador que no s'han cobert aquest any.

També ha assegurat que no pretén aturar el contracte perquè el Mobile World Congress (MWC) se segueixi celebrant a Barcelona, malgrat que li hagués agradat negociar algunes clàusules. En aquest sentit, ha afegit que estaria “encantada” de reunir-se amb els responsables del congrés, una qüestió que tractarà aquest dijous en la seva reunió amb Trias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia