Política

Trias es planteja repetir com a alcalde si té el suport d'ERC i PSC

L'encara alcalde de Barcelona revela que els populars ja li han avançat el suport a la seva investidura encara que pacti amb altres

Trias es reuneix aquest dijous amb Ada Colau

L'alcalde de Barcelona en funcions, Xavier Trias (CiU), ha obert la porta aquest dimecres a repetir en el càrrec si arriba a un acord de govern amb ERC i PSC. “Tot està obert, però sense perdre el sentit comú”, ha reconegut en una entrevista al programa Els Matins de TV3.

L'alcaldable convergent ha recordat que la guanyadora de les eleccions de diumenge és la candidata de BComú, Ada Colau, i és ella qui “ha de procurar fer govern”, ja que “per això ha guanyat”.

Amb tot, ha apuntat que tornar a ser alcalde és una situació “improbable per no impossible”, una vegada el PP ja li ha comunicat que tindria el seu suport. De fet, s'està replantejant l'anunci de passar a l'oposició que va fer tan bon punt es va saber que BComú havia guanyat les eleccions.

En aquest sentit, ha explicat que “es podrien donar circumstàncies estranyes” com, per exemple, “si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb Trias i el PP diu ««jo votaré a favor de la investidura»», tens una situació nova”. És a dir, que acceptaria que ERC, PSC i PP “el fessin alcalde” en la votació d'investidura a condició que republicans i socialistes entressin en un “govern fort” i els populars es quedessin fora. “Tinc una situació que el PP et ve i et diu: ««Et votaré a favor, encara que facis govern encara que facis govern amb forces en què no hi participo»»”, ha assegurat.

“No em nego que em facin alcalde. No sóc tan tonto com per dir que no si em donen suport per sumar 21 regidors. Toquem amb els peus a terra i vegem quins possibilitats hi ha”, ha explicat.

L'encara alcalde ha admès que ara “hem creat un enrenou” i ha assenyalat que ha de ser “prudent”.

A més, ha indicat que si finalment ell aconsegueix un pacte per governar, BComú no ho hauria de considerar un atac, ja que a Madrid es pot produir una situació similar i allà “no ho troben antidemocràtic”.

Segons ell, que Ada Colau sigui alcaldessa dependrà “de l'habilitat d'ella” i “una mica de PSC i ERC”. Trias ha avançat que es reunirà aviat amb els grups de Jaume Collboni i Alfred Bosch sobre la possibilitat de formar govern amb ells. “Ho anirem veient”, ha reblat.

L'encara alcalde ha fet aquestes consideracions poques hores abans de reunir-se amb Colau.

El fins ara alcalde ha augurat dificultats per a la candidata de BComú si finalment és alcaldessa, ja que, basant-se en la seva experiència, si “amb 14 regidors és difícil governar”, amb 11 li serà “molt, molt difícil”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia