Política

Terrassa en Comú i ERC volen sumar CiU i la CUP en el projecte alternatiu al PSC

Les dues candidatures busquen suport per ser majoria en la investidura, però no a canvi de cadires ni a tot preu

El PSC es mostra “perplex”

Terrassa en Comú (TeC), amb sis regidors, i ERC, amb quatre, ja s'han posat d'acord per presentar dilluns el seu projecte de canvi i regeneració democràtica alternatiu al PSC. D'aquesta manera, i després de reunions amb els mateixos socialistes, entre ells i amb altres formacions per separat, són fidels al missatge de canvi que van anar repetint durant la campanya. Però el problema és que no sumen els catorze regidors necessaris per prendre l'alcaldia a Jordi Ballart, que en va aconseguir nou. Per aquest motiu, intentaran convèncer CiU –tres regidors– i la CUP –una regidora– perquè se sumin a aquest nou “projecte alternatiu de ciutat”; així, es demostraria als socialistes que, tot i haver guanyat, “ho han fet de forma dèbil” i que “la ciutadania vol un canvi”, segons va dir l'alcaldable d'ERC, Isaac Albert. Va reblar, però, que aquest s'ha de fer “no a tot preu”.

Els republicans ja s'han reunit amb tots els grups, deixant de banda el PP i C's, i ahir ho havien de fer amb la CUP, que també tenia trobades amb el PSC i TeC. En aquest sentit, van assegurar que l'objectiu “no són les cadires ni tenir la vara d'alcalde”, en un missatge clar al candidat de CiU, l'independent Miquel Sàmper, si pretén pactar demanant alternança d'alcaldies. Els republicans no tindrien cap problema per cedir l'alcaldia al candidat de TeC, Xavi Matilla, ni per estar quatre anys a l'oposició per continuar bastint un projecte alternatiu al PSC.

Quant a la candidatura de confluència, ja hi ha veus dissonants a les xarxes d'EUiA i ICV contra un pacte amb CiU, i falta saber si la CUP –que al seu moment es va desmarcar de la candidatura de TeC– també s'hi avindria. La seva regidora electe, Maria Sirvent, afirmava ahir abans de les reunions que qualsevol decisió per arribar a un pacte haurà de ser favorable “a un procés constituent i a les plebiscitàries del 27 de setembre”, i sotmetre's a votació en assemblea.

El PSC va tancar la tanda de contactes sense obtenir suports i va quedar “perplex per les maquinacions” de partits i “el mercadeig de cadires per alterar la voluntat popular”, en paraules d'Alfredo Vega, el seu nou portaveu. El PSC recorda que va ser el guanyador amb un terç més de vots que el segon, i va censurar que TeC utilitzi discursos diferents dels que fan servir els seus homònims de Barcelona. Els socialistes ofereixen “col·laboració i diàleg” en temes de ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia