Política

Liz Castro s'incorporarà al nucli de govern de l'ANC

Serà la nova coordinadora d'internacional, i per tant formarà part del comitè permanent

Josep Sabaté, Gemma Cots i Meritxell Serret, altres càrrecs clau

L'editora Liz Castro formarà part finalment del comitè permanent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'òrgan de govern de l'entitat que es reuneix setmanalment. Qui va ser la candidata més votada en les eleccions al secretariat del 9 de maig, tot i que després va ser superada per Jordi Sànchez en la votació per la presidència durant la constitució de l'òrgan el 16 a Cardona i no va poder optar a cap altre càrrec orgànic, ha estat designada coordinadora d'Incidència Internacional, càrrec en què agafa el relleu a Ricard Gené, i per tant ocuparà un dels llocs de més responsabilitat al nucli dur de l'ANC. Tot i que d'entrada no hi havia mostrat la seva predilecció, Castro al final ha accedit a encapçalar una àrea amb una importància creixent pel paper clau que poden jugar les assembles exteriors en la culminació del procés sobiranista. Sense anar més lluny, va ser l'assemblea de Copenhague la que va promoure el debat al Parlament danès de fa unes setmanes, que va acabar amb una resolució a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre la demanda d'independència, i ja n'hi ha d'altres que estan treballant per incentivar debats similars. Castro, de fet, ja debutarà en públic dimarts vinent, quan presentarà la nova campanya Mobilitzem el vot exterior, que pretén assegurar la màxima participació el 27-S dels catalans residents a l'estranger, i aprofitarà per explicar els eixos principals de la nova etapa de l'acció internacional de l'entitat.

Primera reunió, demà

La de Castro és la principal novetat al nou comitè permanent que quedarà formalment constituït demà, en el primer secretariat ordinari amb Sànchez, qui aquests dies ja ha deixat també el seu càrrec com a adjunt al síndic de greuges, com a president. En total, formen el comitè quinze persones: els quatre càrrecs orgànics triats a Cardona, i els onze coordinadors de les onze sectorials de l'entitat, que s'han anat nomenant en les reunions constitutives celebrades des del 16 de maig.

Entre els nous, destaca també, tal com ja va avançar El Punt Avui, l'entrada de Gemma Cots com a coordinadora de comunicació, en substitució de Ferran Civit i de Josep Sabaté com a responsable de mobilització social, en el lloc d'Ignasi Termes. Tots dos tornaran a ser els màxims responsables logístics de la gran acció prevista per la Diada a la Meridiana el primer dia de campanya del 27-S. Pel que fa a l'àrea d'incidència política, que fins ara ocupava Pere Pugès, la nova responsable serà Meritxell Serret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia