Política

Palacio compara Ada Colau i Podem amb l'Estat Islàmic, l'UKIP o Le Pen

L'exministra d'Exteriors assenyala que els nous partits d'esquerres comparteixen amb aquestes organitzacions la “nostàlgia” pel passat

Els acusa de voler transformar l'Estat en una “arcàdia comunista feliç”

La exministra d'Afers Exteriors, Ana Palacio, ha acusat aquest divendres l'alcaldable de Barcelona en Comú (BComú), Ada Colau, i Podem de voler transformar el país en “una arcàdia comunista feliç”.

Durant una conferència a les XXXI Jornades del Cercle d'Economia a Sitges, Palacio ha comparat els representants de les noves formacions de l'esquerra alternativa amb moviments i dirigents polítics que senten “nostàlgia” del passat, com l'organització terrorista de caire gihadista Estat Islàmic (EI), el partit xenòfob britànic UKIP o l'exdirigent del Front Nacional francès, Jean-Marie Le Pen.

“Europa està en un moment de nostàlgies. Pot ser una nostàlgia d'Ada Colau o de Podem amb la idea d'una Arcàdia comunista feliç, o pot ser Isis amb una nostàlgia del gran Califat del segle XI”, ha etzibat.

Segons ella, aquesta “nostàlgia” s'origina davant les “mutacions” del món actual. Per aquest motiu, ha apostat per una major integració europea davant d'aquests moviments que volen ser “molt sobirans i molt aïllats”.

Palacio ha fet aquestes declaracions en el marc de la conferència titulada Nous riscos econòmics i geopolítics: Causes i efectes de la “guerra silenciosa” del petroli i de l'evolució dels preus de les matèries primeres. Anàlisi dels impactes en les economies emergents i desenvolupades. Riscos econòmics i geopolítics per a les empreses. Visions des de Nord-amèrica, Llatinoamèrica i Europa.

Durant el debat, ha assenyalat que el món actual ja no viu sota el lideratge de les potències occidentals i que l'escenari internacional camina cap a “un món sense normes”, com mostren els desafiaments de països com Rússia o organitzacions com Estat Islàmic.

Palacio ha recordat que organitzacions com el G-20 no estan aconseguint fer front a aquest desafiament a l'ordenament internacional i que els Estats Units “s'estan enretirant” de l'escena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia