Política

Draghi, Lagarde, Merkel, Hollande i Juncker seguiran treballant “amb intensitat” sobre Grècia

Els mandataris internacionals improvisen una trobada a pocs dies de finalitzar el termini fixat per desbloquejar un nou tram del préstec per a Grècia

Aquest divendres, Atenes hauria de pagar 300 milions d'euros al Fons Monetari Internacional

Els líders d'Alemanya, França i els caps del Fons Monetari Internacional (FMI), el Banc Central Europeu i la Comissió Europea s'han reunit la nit d'aquest dilluns a Berlín i han acordat seguir en contacte directe en els pròxims dies per continuar treballant sobre les negociacions del deute grec.

En concret, i segons ha explicat un portaveu del govern alemany, la discussió d'aquesta passada nit s'ha centrat en l'estat de les negociacions amb Atenes per evitar que Grècia caigui en una moratòria del seu deute i potencialment abandoni el bloc monetari. “Han acordat que el treball ha de continuar amb intensitat”, ha explicat el portaveu, després que la cancellera alemanya, Angela Merkel, rebés el president francès, François Hollande, al cap de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a Mario Draghi del BCE i a Christine Lagarde del FMI.  

“Els participants en les converses han estat en contacte en els últims dies i volen que això es mantingui en els pròxims dies”, ha sentenciat el portaveu.

La trobada, que no estava prevista, es produeix a pocs dies de finalitzar el termini fixat pels responsables de l'eurozona per aconseguir un acord i desbloquejar un nou tram del préstec per a Grècia. Aquest divendres, Atenes hauria de pagar 300 milions d'euros a l'FMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia