Política

L'AMI preveu créixer fins als 850 adherits arran del 24-M

Després de l'increment del sobiranisme en el món local, compta sumar 119 ajuntaments

Vila d'Abadal insta Colau a portar al ple la incorporació de Barcelona a l'entitat i a aclarir la seva posició

Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig han deixat en mans de formacions sobiranistes un 70,41% dels regidors de Catalunya, mentre que els federalistes s'han quedat amb un 18,02% i els unionistes amb un 4,29%. Arran d'aquests resultats positius per al procés independentista, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) té la intenció de créixer encara més. Actualment té 710 ajuntaments adherits i 39 diputacions i consells comarcals. Arran de les eleccions, 119 poblacions tenen ara una majoria absoluta sobiranista però no formen part de l'entitat, i el mateix passa en vuit consells comarcals i dues diputacions. Per tant, l'objectiu és que, quan aquests consistoris estiguin constituïts, aprovin l'adhesió i l'AMI superi els 850 membres.

Justament, l'objectiu és la incorporació de Barcelona a l'associació. En el mandat passat no es va poder fer perquè no hi havia una majoria suficient, però ahir el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, va tornar a insistir-hi. Va explicar que ha intentat posar-se en contacte amb la previsible alcaldessa, Ada Colau, per explicar-li en què consisteix la iniciativa, però que fins ara no ha estat possible. Tot i això, la va instar a portar en un dels primers plens la proposta i que doni llibertat de vot als membres de BComú. “Que aclareixin la seva posició, perquè no cal fer una consulta popular per aquesta qüestió: ja es va fer el 24 de maig i el resultat és el que és”, va reblar.

L'alcalde Jordi Solé, que forma part de la directiva, va insistir que l'AMI ha estat la punta de llança del sobiranisme i que ha demostrat estar al costat de la majoria de la democràcia. L'AMI renovarà tots els càrrecs en una assemblea que se celebrarà el 17 de juliol. Vila d'Abadal no continuarà perquè ja no serà alcalde de Vic.

LA FRASE

El país necessita claredat, i qui sigui alcalde de Barcelona ha d'aclarir la posició de l'Ajuntament
Josep M. Vila d'Abadal
president de l'ami

Aval a jurar fidelitat al procés

Si dimarts la Junta Electoral Central interpretava que la fórmula que ha plantejat l'AMI per al jurament dels futurs regidors i alcaldes és invàlida, ahir l'entitat va presentar un informe que contradiu la JEC. L'objectiu de l'AMI és que quan es prengui possessió dels càrrecs, el 13 de juny, al darrere del text legal s'afegeixi el jurament de fidelitat al procés [vegeu foto], però la JEC considera que no es pot fer. Un informe dels Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local per la Independència, però, conclou que la JEC no té competència en aquest assumpte i que, per tant, no hi ha cap problema per fer el jurament d'aquesta manera. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar que aquest tipus de presa de possessió permetrà donar una dimensió real de quants regidors hi ha a favor de la independència “des del moment zero” d'aquest mandat que ara comença.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia