Política

El PSC insta ICV-EUiA a ser generós per pactar a Blanes

Lupiáñez afirma que la gestió de la futura coalició ha d'incloure “àrees impopulars per a tothom”

Salmerón prioritza un govern d'esquerres, però diu que els socialistes no els fan cap proposta

El PSC i ICV-EUiA-Pirates tenen ganes de participar en un ampli govern d'esquerres a Blanes, però veuen les coses de manera diferent. El cap de llista del PSC, Miquel Lupiáñez, considera que els ecosocialistes voldrien dur les àrees “populars i populistes” de l'Ajuntament. “De moment, ICV-EUiA és poc generós respecte als diferents membres que podríem governar. Les àrees impopulars han de ser per a tothom.”

Lupiáñez i el cap de llista d'ICV-EUiA-Pirates, Joan Salmerón, es van reunir dimarts a la nit. Ho tornaran a fer avui en una trobada en què també hi haurà el candidat d'ERC, Àngel Canosa, i el de l'agrupació d'electors Batega per Blanes, Jordi Urgell. La voluntat de Lupiáñez, el candidat més votat, és bastir “un pacte natural, un pacte d'esquerres”, que inclouria “acords puntuals amb qui calgués, la CUP, el PP o Ciutadans”. ERC veu bé el tripartit.

A Salmerón no li ha agradat que el PSC no hagi presentat cap alternativa a la seva “proposta de màxims”. Per Salmerón, el PSC no ha fet “una lectura real” dels resultats del 24 de maig –triple empat a quatre regidors entre el PSC, ICV-EUiA i CiU–. Explica que el document presentat és una proposta de treball i que inclou les àrees que els ecosocialistes ja van dur en el pacte amb Josep Marigó el 2003.

Batega, des de fora

Batega per Blanes, vinculada a Podem i a Procés Constituent, descarta formar part de l'equip de govern a partir del dia 13, però podria donar suport a la investidura de Lupiáñez si dues de les tres forces amb quatre regidors tanquen un acord. És el que explica el cap de llista de Batega, Jordi Urgell, que delega la decisió final en l'assemblea oberta de dijous que ve. Per Urgell, els 1.521 electors que van dipositar la confiança en ells i els dos regidors electes són “un motiu per estar molt orgullosos i agraïts”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.