Política

La CUP de Blanes es desentén de la “vella política”

No volen ser a l'equip de govern, mentre que ICV-EUiA censura el rol del PSC

Un dels quatre nous grups de l'Ajuntament de Blanes, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha descartat entrar a l'equip de govern, sigui quin sigui el nou alcalde. Pel cap de llista i regidor electe, Jaume Pujadas, “la gent que ens va votar no ho va fer per seguir fent el mateix ni per donar suport a partits i alcaldes continuistes. Volem treballar d'una altra manera i no ser cap crossa de la vella política”.

La CUP intentarà fer polítiques a favor de la transparència i de la participació, des de fora. Pujadas diu que treballaran perquè els futurs pressupostos siguin participatius i perquè la ciutadania pugui intervenir amb més llibertat en els plens –no els convenç el reglament orgànic municipal (ROM) aprovat fa uns mesos.

La CUP és partidària de “capgirar Blanes” sense “ocupar cap regidoria. No ens interessa”, assenyala Pujadas, que tindrà Clara Castrillo d'acompanyant en el ple.

“No volem ser renyats”

D'altra banda, ICV-EUiA-Pirates va exposar públicament ahir en una roda de premsa la disconformitat amb el rol del PSC, la llista més votada, en les negociacions per formar govern: “No ens agrada que el PSC [Miquel Lupiáñez] ens renyi i ens digui que no som generosos.” El PSC ha fet una contraproposta al document inicial dels ecosocialistes per acostar posicions. ICV ha enviat el seu text a ERC i Batega, que podrien avalar un ampli govern d'esquerres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia