Política

UPM descarta partir-se amb ningú l'alcaldia de Torroella

Colomí assegura que la “mala experiència” amb ERC del mandat 2007-11 està present i que només les alcaldies fermes han estat útils

ERC i CiU li havien ofert, cadascun, dos anys d'alcalde

“O sóc quatre any alcalde o sóc a l'oposició”, afirmava amb claredat ahir Jordi Colomí, el cap de llista d'UPM, partit que disposa de la clau de la governabilitat de Torroella-l'Estartit. Colomí ho veia així després de més de deu dies d'estira-i-arronses entre les formacions que volen liderar el pròxim govern municipal de Torroella-l'Estartit.

Colomí defensava la posició sortida del secretariat de la formació progressista dilluns de la setmana passada: “Vam decidir que partir-nos l'alcaldia no ho volíem fer perquè és una mala solució: Torroella ha anat bé amb alcaldes ferms i amb continuïtat, com ara amb Bou o amb Ferrer. Quan hi ha hagut canvis d'alcaldes ha baixat el nivell d'eficàcia, i això no és bo. L'alcaldia no ha de ser moneda de canvi.”

UPM, la tercera força en les eleccions (a 48 vots de CiU, que va ser la vencedora) ha escoltat de moment les ofertes dels dos grups majoritaris, CiU i ERC-Junts: “Tenim votants de perfils diferents i el més fàcil seria arribar a acords amb forces progressistes, però tenim una mala experiència de fa vuit anys, quan vam passar de 1.500 a 500 votants després d'haver pactat amb ERC.”

El candidat de CiU, Jordi Cordon, va admetre que la negociació estava encallada perquè ja no sabia quin plantejament més podia fer. CiU (4) té el suport del LEST (2) en el cas d'intentar l'aliança amb UPM. Aquest acord (CiU, UPM i LEST) sumaria nou regidors. La segona aliança més probable és l'entesa progressista d'UPM (3), ERC-Junts (4) amb el suport per a la investidura de la CUP (2), que encara no s'ha manifestat fermament –avui fan una assemblea a les set de la tarda a Casa Pastors–. La
Coet (2) sembla que també podria entrar en aquesta suma. L'altra opció apuntada per UPM (3) seria un gran pacte entre CiU (4), ERC-Junts (4) i possiblement LEST (2). La condició de Colomí és ser ell l'alcalde els quatre anys, una opció que rebutja ERC-Junts i CiU.

Posició d'ERC-Junts

ERC i Junts (4) admet que UPM està molt ben situada per fer govern, “però entenem que no qualsevol combinació és defensable, encara que aritmèticament sumi. “ERC-Junts defensen una alternativa de govern progressista, d'esquerres i independentista, però reconeixen que l'entesa és complicada. Respecte a les converses amb altres grups, des d'ERC-Junts expliquen que exploren les possibilitats de col·laborar amb la CUP i que amb la resta continuen parlant. Donar suport a CiU i LEST és “contrari al mandat de les urnes” i rebutja la proposta d'UPM de fer un govern UPM, CiU, ERC i LEST perquè “és difícil d'explicar”.

LA XIFRA

9
regidors.
La majoria absoluta en el ple de Torroella arribaria amb nou regidors. Hi ha diverses combinacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia