Política

Sánchez-Camacho retreu al PSOE que permeti que “el Bildu català” governi a Badalona

La presidenta del PP català lamenta que Pedro Sánchez es “rendeixi” a les formacions d'“esquerra radical” i “separatistes”

Emplaça Ciutadans a “deixar d'amagar-se” i començar a tancar acord “per garantir l'estabilitat”

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de “rendir-se” i “vendre's” als plantejaments de formacions com Podem i “separatistes” a l'hora de pactar la formació de governs a autonomies i ajuntaments després del 24-M.

Segons ella, els socialistes han “traspassat totes les línies vermelles” a través de pactes postelectorals amb “l'esquerra més radical” en molts municipis d'arreu de l'Estat, en lloc de respectar les majories del PP en els comicis autonòmics i municipals.

“A Badalona, la tercera ciutat de Catalunya, el socialisme català s'ha venut al separatisme i ha pactat amb el Bildu català de la CUP per donar l'alcaldia a Guanyem Badalona, que no respecta ni la Constitució ni la unitat d'Espanya”, ha etzibat.

Sánchez-Camacho ha assegurat que aquesta “claudicació” de Sánchez “no és bona” per a la convivència ni per a l'economia ni per a la imatge d'Espanya a l'exterior. Al seu parer, “Sánchez està perdent el sentit d'Estat, no tot val en política i això li passarà factura” al PSOE com a partit nacional.

La líder popular ha opinat que la política de pactes postelectorals d'aquesta setmana està demostrant que els partits denominats “emergents” no aposten per una nova regeneració democràtica, sinó que la seva única ambició és el “poder” dels ajuntaments i les autonomies.

“Estem en un moment molt preocupant, en el que Partit Socialista Obrer Espanyol no està decidint pel seu compte, sinó que està mans de Podem i de Pablo Iglesias”, ha advertit. I és que, al seu parer, Sánchez està caient en la “xarxa” d'Iglesias i “perdent part de la centralitat política”.

“Podem ja ha engolit Izquierda Unida i si el senyor Pedro Sánchez segueix entregant-se als desitjos de Pablo Iglesias, assistirem també a la desaparició progressiva del PSOE”, ha augurat

Per tot plegat, ha reclamat al PSOE “sentit de la responsabilitat i respecte de la voluntat dels espanyols en aquelles autonomies i ajuntaments on el PP ha estat la llista més votada”.

“Violentar aquesta majoria expressada a les urnes per fer governs tripartits, quadripartits o pentapartits amb l'únic objectiu de desallotjar el PP del poder és antidemocràtic, immoral i va en contra dels principis de partits com el PSOE”, ha afirmat.

Així, ha insistit a Pedro Sánchez en què “reconsideri la seva posició i escolti més a gent de dins del seu partit”. La popular ha posat com a exemple Susana Díaz, “que ha descartat fer frontismes ni cordons sanitaris contra el PP”.

D'altra banda, la dirigent popular ha emplaçat Ciutdans a posicionar-se sobre possibles pactes postelectorals. “És l'hora de pactar, de deixar d'amagar-se i de posar excuses”, ha reclamat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia