Política

opinió

El grup de CiU a Santa Cristina no veu pertinent un pacte amb ERC

En relació amb les reiterades declaracions efectuades pel senyor Xavier Sala (cap de llista d'ERC a Santa Cristina d'Aro), que indicava que per poder estudiar un possible pacte amb la llista de CiU hi ha una línia vermella que és que el nostre cap de llista, Josep Llensa, hauria de renunciar al seu càrrec electe, la nostra candidatura veu escaient manifestar que no ens sembla pertinent poder arribar a cap pacte amb ERC, quan qui encapçala la llista va formar part, en el seu moment, d'un equip de govern contra el qual, en determinades actuacions (sòls industrials), se segueixen unes actuacions judicials arran de les quals ja hi ha hagut diverses persones imputades.

Per aquest motiu, el pacte només seria possible si les actuacions judicials que hi ha obertes es donessin per finalitzades, bé sigui per la renúncia del denunciant a mantenir el litigi, o bé per la declaració judicial que consideri que ja no hi ha d'haver cap més persona imputada.

Òbviament, això facilitaria un pacte en el marc de la transparència que ha de presidir, avui més que mai, un pacte d'estabilitat per a un nou govern municipal a Santa Cristina.

Sense voler entrar a emetre judicis de valor sobre tots aquells fets, ja que això correspon que es faci en l'àmbit judicial, quan hi ha actuacions iniciades per l'administració de justícia, i sense que pertoqui determinar presumptes responsabilitats en aquelles actuacions, es pot determinar pel coneixement que hom té d'aquells fets, que les persones que formaven part del govern municipal en aquell moment, dins del marc polític aleshores vigent, no són vistes ara mateix per nosaltres com a persones idònies per arribar a cap acord ni pacte polític, llevat, això sí, que quedessin al marge de la presidència del nou ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia