Política

ERC insta CiU a consultar sobre la C-32 per pactar

Orobitg vol mantenir l'àrea de Turisme i critica el “vet” del PSC a Bernat

Per Dulsat, a Lloret cal “un govern fort”

La coalició d'ERC i Avancem a Lloret de Mar insta CiU a fer la consulta popular sobre l'autopista C-32 per accedir a tancar un pacte estable. Aquesta és una de les quatre demandes que el portaveu d'ERC-Avancem, Jordi Orobitg, ha fet arribar a l'alcaldable de CiU, Jaume Dulsat.

Orobitg ha recordat que el seu grup és partidari del ramal de la Selva de la C-32, però que també entén que ha de ser la ciutadania la que hauria de confirmar l'acord del ple municipal del 20 d'abril del 2015. Aquell dia, tot i el vot en contra de CiU, els grups lloretencs van demanar una moratòria de les obres a la Generalitat –que haurien de començar al setembre– i que els veïns puguin expressar la seva opinió en una consulta popular “no referendària”.

La mateixa àrea

A través del document, ERC, soci de l'actual equip de govern en funcions, també demana de gestionar l'àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, que ha assumit el republicà Orobitg des del 2011. “És raonable que demanin dur aquesta àrea, igual que també ho és que nosaltres no els la donem”, replica Dulsat.

El cap de llista de la federació, que és professor universitari de Turisme a Sant Pol de Mar, també ha reiterat que està disposat a respectar i fer complir la decisió del ple sobre la C-32. Afirma, però, que no pot respondre del que més endavant decideixin les altres administracions.

Orobitg també critica que el PSC no vulgui formar un tripartit amb CiU i els republicans pel fet que l'exportaveu socialista, Joan Bernat, sigui ara el número 2 d'ERC-Avancem. Aquest és un obstacle de pes. “Aquesta coalició rebutja de ple qualsevol vet a qualsevol dels seus integrants”, manifesten els republicans.

L'objectiu de Dulsat, que hauria de ser investit dissabte alcalde, és “fer un govern fort; si pot ser d'onze regidors, millor”. Dulsat ha parlat amb la majoria de la resta de formacions i assegura que les “21 propostes” d'ICV-EUiA són “molt exigents”.

Després del 24-M, CiU té 6 regidors a Lloret; el Millor, 4; el PSC, 3; ERC-Avancem, ICV-EUiA i Ciutadans, 2, i el PP i En Lloret Sí se Puede, 1.

LES FRASES

A nosaltres ens sembla bé pactar amb CiU i el PSC. És als socialistes, que no els agrada en Bernat
Jordi Orobitg
CAP DE LLISTA D'erc-aVANCEM i regidor de turisme en funcions
És raonable que ERC vulgui dur l'àrea de Turisme, i també és raonable que no els la donem
Jaume Dulsat
cap de DE LLISTA DE CIU

LA DATA

01.06.15
va ser
la data en què ERC-Avancem va fer arribar a CiU un document amb les seves “demandes” per pactar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia