Política

El Millor planteja tancar la piscina aquest any si continua tenint pèrdues

ICV-EUiA posa com a condició per donar suport al Millor que no siguin regidors ni el seu portaveu, Marc Fuertes, ni el número dos, Josep Teixidor

Quan falten només tres dies per a la constitució del nou Ajuntament de Lloret de Mar, algunes formacions han fet públiques les seves condicions per arribar a acords. En el cas del Moviment Independent de Lloret (Millor), una d'aquestes condicions per arribar a un pacte electoral és tancar el servei de la piscina municipal un cop avaluats els seus resultats econòmics a final d'any, i en el cas que continuï tenint pèrdues “similars a les actuals”. Les possibilitats del Millor per arribar a formar un govern, però, sembla que s'esvaeixen cada dia que passa i es van coneixent les posicions dels diferents grups.

ICV-EUiA va fer arribar les seves condicions a CiU i el Millor de cara a donar-los suport en la investidura, que impliquen, entre altres punts, la creació de la regidoria de relacions laborals, el rescat de concessions públiques, la transformació de la societat Lloret Turisme en un patronat municipal de turisme i l'assumpció ja aquest any la gestió de la piscina municipal, després que l'actual concessionari hi hagi renunciat per les pèrdues econòmiques que arrossega. En el cas del Millor, ICV-EUiA exigeix també que no siguin regidors ni el cap de llista ni el número dos, Marc Fuertes i Josep Teixidor, respectivament, fet que impossibilita qualsevol acord entre les dues formacions. El Millor, per la seva banda, també planteja rebaixar en un 50% el sou dels regidors electes i del secretari i l'interventor, doblar el pressupost de Turisme amb els diners que s'estalviarien recuperant la gestió de la concessió de neteja viària, recollida d'escombraries, l'abocador i el centre de tractament de residus, i “forçar l'obertura dels CAP” els 365 dies de l'any.

CiU continua conversant per formar govern amb el PSC, però la possibilitat d'arribar a un acord de govern que inclogui ERC-Avancem són poques, atès que el PSC no veu bé un pacte amb Avancem, formació que es va formar amb la marxa dels regidors socialistes en l'últim mandat, quan van passar al grup dels no adscrits i van deixar el consistori de Lloret per primer cop en molts anys sense representació socialista.

La duresa de les condicions d'ICV-EUiA

Per ICV-EUiA, Marc Fuertes no hauria de ser regidor “per les desqualificacions i insults d'aquests quatre anys, i per haver subornat polítics de Lloret i Girona”, exposa la formació en relació amb les caixes de cava que havia fet arribar Fuertes com a empresari del trenet turístic a regidors. A Teixidor, per la seva banda, el considera “responsable de la privatització de l'aigua” quan va ser regidor en el primer mandat de CiU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia