Política

El PSC i CiU ultimen un pacte a Blanes i volen incloure-hi ERC

El partit que encapçala Miquel Lupiáñez, que seria l'alcalde, descarta una entesa amb ICV-EUiA-Pirates

El PSC de Blanes ha arribat a un acord de govern amb CiU, amb el qual sumaran vuit regidors, i volen incloure-hi en el futur ERC. Amb aquesta entesa, el PSC descarta ja un pacte amb ICV-EUiA-Pirates, després de les converses que han mantingut les dues formacions. Per la seva banda, ICV-EUiA-Pirates va fer públic ahir un comunicat en què anunciava que, per decisió de l'assemblea, renunciava a l'alcaldia compartida amb el PSC, que havia estat una de les condicions que posava ICV-EUiA-Pirates, i que era un dels esculls en les negociacions.

Segons fonts del PSC, però, ICV-EUiA-Pirates demanava inicialment l'alcaldia tot el mandat, posteriorment va apostar per una alcaldia compartida (dos anys per al PSC i dos anys per a ICV-EUiA), i, finalment, quan el PSC ja havia iniciat converses amb CiU perquè descartava qualsevol acord amb la formació que encapçala Joan Salmerón, ICV-EUiA va fer públic ahir que renunciava del tot a l'alcaldia per poder fer possible un pacte amb el PSC.

L'alcaldable d'ERC, Àngel Canosa, va negar ahir que hi hagi cap pacte de govern amb CiU i el PSC. Si bé no ho descarta en el futur, va mostrar-se sorprès perquè encara no s'ha concretat cap acord sobre els programes electorals, i només li han fet arribar un document en què no es proposa cap mesura concreta. “Com a preàmbul d'un text està molt bé, però és tan mínim que no es pot signar”, va manifestar.

En el pacte PSC-CiU, l'alcaldia no hauria estat cap obstacle, ja que la llista que encapçala Joaquim Torrecillas respecta que el PSC com a llista més votada ha d'ostentar l'alcaldia, que tindria, doncs, Miquel Lupiáñez. El PSC, CiU i ICV-EUiA van empatar a quatre regidors. El PSC va ser la llista més votada, tot i que va perdre cinc regidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia