Política

ERC-Junts de Torroella no presentarà candidat a la investidura

Els republicans votaran en blanc en protesta pel pacte que deixa sense alcaldia el vencedor i la dóna al tercer

Els quatre regidors d'ERC-Junts a Torroella votaran en blanc en la investidura, i no presentaran cap candidat en senyal de protesta pel pacte que permet que la tercera força política (UPM) obtingui l'alcaldia a costa que el vencedor (CiU) se'n quedi sense, tot i ser al nou govern.

El cap de llista de CiU, Jordi Cordon, justificava abans-d'ahir haver cedit els quatre anys d'alcaldia a UPM, tot i haver guanyat les eleccions, perquè l'aliança amb UPM i LEST els permet disposar d'un govern estable “que integra tota la realitat de l'EMD”. “Davant la negativa d'UPM a renunciar a l'alcaldia, hem prioritzat l'oportunitat que representa de disposar d'un govern estable”, manifestava abans-d'ahir a través de les xarxes socials. Cordon també trobava un altre avantatge en l'acord (CiU, LEST i UPM): “Permet la formació d'un govern d'unitat a l'EMD de l'Estartit, en un moment especialment important com és el de la seva posada en funcionament.”

El cap de llista d'ERC-Junts, Josep Maria Rufí, considera que el pacte entre UPM, CiU i LEST és una falta de respecte als ciutadans i remarca que, segons el seu parer, els estartidencs que van votar UPM com a alternativa ara és “com si haguessin votat LEST”.

Rufí va destacar que el pacte permet que tornin a governar les forces que “van sortir castigades de les eleccions (CiU i LEST)”, i afirma que en les negociacions entre UPM-LEST i CiU la força triomfadora del pacte [UPM] “no ha confrontat mai el programa electoral, sinó que s'ha limitat a demanar l'alcaldia per quatre anys, tot prioritzant interessos personals”. “L'alcalde en funcions [Cordon] deia ben clarament en una entrevista que tant es veia d'alcalde com a l'oposició, però en cap cas va manifestar que cometria la indignitat de cedir l'alcaldia a la tercera llista més votada”, advertia.

LA XIFRA

9
regidors.
Jordi Colomí (UPM) serà alcalde pel suport dels nou regidors del pacte entre UPM (3), CiU (4) i LEST (2).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.