Política

CiU es desmarca del pacte amb UPM i LEST, i Cordon podria ser alcalde de Torroella

S'albira que avui ningú obtindrà majoria i Cordon serà alcalde com a cap de la llista més votada

Els regidors de CiU s'han sentit “traïts” per LEST

Els quatre regidors de CiU de Torroella van decidir dijous al vespre trencar el pacte de govern de Torroella anunciat aquesta mateixa setmana abans que es validi avui mateix en la investidura del nou alcalde de Torroella de Montgrí. CiU ha decidit que presentarà el seu propi candidat a l'elecció (Jordi Cordon), i per tant que no votarà Jordi Colomí com a nou alcalde per quatre anys. Fonts convergents asseguraven ahir que se'ls havia acabat la paciència i que estaven tips de les pressions que han rebut aquestes últimes setmanes perquè pactessin amb UPM i LEST. Afirmaven així mateix que en menys d'una setmana havien descobert prou infidelitats de LEST per creure que el pacte no tenia futur. “No arribaríem ni a l'any de mandat”, auguraven les mateixes fonts. D'altra banda, sostenien que hi havia un pacte previ entre Jordi Colomí (UPM) i Genís Dalmau, en nom de LEST, per forçar Cordon a acceptar una tinència d'alcaldia, a renunciar a ser alcalde tot i haver guanyat les eleccions, i a cedir els quatre anys a Colomí perquè presidís ell l'Ajuntament.

Fonts d'ERC-Junts, per la seva banda, asseguraven que avui els quatre regidors d'ERC-Junts s'abstindran en la votació i el grup no presentarà cap candidat. Amb això, ERC-Junts vol evitar que UPM tingui la temptació de votar Josep Maria Rufí com a alcalde i pretén fer visible la seva protesta pel “mercadeig indecent” d'alcaldia, facilitant que sigui el candidat de CiU qui l'obtingui com a cap de la llista més votada.

No sembla, d'altra banda, que ningú més pugui obtenir els nou vots necessaris per aconseguir l'alcaldia no sent la llista més votada. Descartat ERC, que no presenta candidat i s'abstindrà, i CiU que ja ha dit que votarà el seu candidat, Jordi Cordon, Colomí (UPM) només pot ser alcalde si UPM rep els vots de LEST, la Coet i la CUP, una circumstància que no es veu factible.

El pacte que ara s'ha trencat feia alcalde Colomí (3 regidors), per l'acord amb CiU (4) i LEST (2). Amb el nou panorama, Cordon podria ser alcalde amb només els quatre vots dels seus regidors. Si és així, a partir de dilluns haurà de buscar aliances amb ERC-Junts o amb la CUP o amb la Coet.

LA XIFRA

9
regidors.
Aquest és nombre de vots que es necessiten avui per ser alcalde. Si ningú els té, ho serà Cordon, com a cap de la llista més votada.

Assemblees convocades a cuita-corrents

Tant CiU com UPM van convocar assemblees a cuita-corrents ahir a la tarda. CiU va reunir els seus afiliats a les vuit del vespre. UPM va convocar el seu secretariat i va decidir presentar candidatura. Cordon va buscar entre els mateixos afiliats que li havien donat suport per al pacte, el seu suport per desfer-lo. I ho va aconseguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia