Política

Dulsat enceta el mandat a Lloret amb el suport del PP

El nou alcalde confirma que s'està negociant amb diferents grups per formar govern, entre els quals el PP i PSC

Promet que el seu equip farà “més carrer i menys despatx” i un ajuntament més obert

Jaume Dulsat va encetar el seu mandat com a alcalde de Lloret de Mar amb el suport dels regidors de CiU (6) i el del PP, Enric Martínez, que està negociant amb CiU la possibilitat d'entrar a formar part del nou govern. Martínez aspira portar l'àrea de seguretat ciutadana, però el nou alcalde només va comentar que la negociació encara està oberta i no hi ha res segur.

Dulsat va encetar el seu discurs com a alcalde posant en relleu la gran “disparitat de forces polítiques” i la “regeneració” de la política local, reflectida en el fet que, dels 21 regidors, 16 entren de nou. Malgrat tot, va mostrar-se convençut que tots tenen en comú voler “transformar Lloret en una gran ciutat”. Va tenir paraules d'agraïment per als que l'han votat i també per als “que van pensar que una altra força política els representava millor”. Va considerar que la ciutadania ha exigit diàleg i pactes “i ho farem”, va cloure. També va prometre que el seu equip farà “més carrer i menys despatx”, va apostar per un Ajuntament amb més participació ciutadana i transparència, i va exposar que cal replantejar-se no només quin model turístic es vol, sinó quin tipus de ciutat.

Dos han estat al govern

Dels cinc regidors nous, només dos tenen experiència de govern: el portaveu d'ERC-Avancem, Jordi Orobitg, que va ser regidor de Turisme en l'anterior mandat gràcies al pacte amb CiU, i Josep Teixidor (Millor) que va ser regidor de CiU del 2003 al 2007. ERC-Avancem aspirava a continuar formant part de l'equip de govern, però la seva demanda de continuar sent regidor de Turisme sembla un obstacle insalvable, ja que Dulsat no veu aquest punt “negociable”.

LES FRASES

La ciutadania demana diàleg, vol capacitat d'entesa i exigeix pactes. Hem entès el missatge i ho farem
Comencem un nou cicle amb un equip que no mirarà el passat, però el tindrà en compte
Jaume Dulsat (CiU)

Juraments i promeses fets a mida

En el jurament del càrrec de regidor, només un, Jordi Orobitg (ERC) va utilitzar la fórmula proposada per l'AMI, anunciant que resta “a disposició” del govern de la Generalitat que sorgeixi de les eleccions del 27-S. Altres també van introduir-hi fórmules diferents: Xavier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA) va apartar ben lluny la Bíblia i amb el puny alçat va prometre també lluitar per la tercera república. El regidor del PP, Enric Martínez, va despertar les rialles del públic en jurar que farà guardar la Constitució espanyola “sense cap problema”.

N.F.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia