Política

La CUP rebutja una candidatura amb Procés Constituent, Podem, ICV i EUiA de cara al 27-S

L'esquerra independentista no està disposada a renunciar al caràcter plebiscitari de les eleccions

Arrufat explica que el diàleg amb CDC i ERC és constant per tal de construir un document compartit

La CUP no compartirà candidatura amb Procés Constituent, Podem, ICV i EUiA en les eleccions del proper 27 de setembre. El diputat Quim Arrufat ha rebutjat aquest dimarts la proposta plantejada en la darrera assemblea de Procés Constituent. “No té gaire sentit. La CUP no es troba en les mateixes coordenades”, ha opinat des del Parlament. “ICV i Podem han expressat que el seu objectiu és guanyar unes eleccions per gestionar una autonomia intervinguda. La CUP, en canvi, planteja crear un altre marc de sobirania per començar a governar-nos”, ha assenyalat. L'objectiu de la CUP és crear una candidatura d'esquerres àmplia amb la independència com a punt imprescindible per garantir la “ruptura” amb l'Estat.

El mateix Arrufat ha confirmat que aquesta mateixa setmana participaran en una reunió amb les forces polítiques d'esquerres que han estat interpel·lades per Procés Constituent. Una trobada en què la CUP descartarà qualsevol tipus d'aliança amb les formacions polítiques que mantinguin l'esquema del tripartit. “El 2003 les elits d'esquerres van apostar per construir un espai ampli per fer fora la dreta de la Generalitat i construir polítiques socials”, ha recordat.

Un esquema que, segons ell, ha quedat invalidat dotze anys després perquè la Generalitat està “intervinguda” i els mercats són els que “controlen” la política. La independència i l'obertura d'un procés constituent “popular” és la recepta que posa sobre la taula l'esquerra independentista per superar la dependència de Catalunya.

La CUP no s'incorporarà a un “front d'esquerres”, però sí que aposta, en canvi, per una confluència estratègica de les esquerres “independentistes”. La candidatura que presentaran el proper 27 de setembre no serà “normal” sinó que s'obrirà a tothom que comparteixi l'horitzó d'independència i justícia social que planteja el partit.

Pel que fa al full de ruta sobiranista signat per CDC i ERC, Arrufat ha explicat que el diàleg amb aquests partits és constant per tal de construir un document compartit “per dissenyar un escenari el màxim compartit possible pel 27-S”. La CUP és conscient que els grans canvis no vindran només de la força d'un sol partit i “la capacitat de generar marcs estratègics compartits serà una virtut”. De moment, però, no se sumen al text pactat per republicans i convergents, tot i que confien en fer-ho amb marge suficient per afrontar les properes eleccions catalanes amb un acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia