Política

UPM i LEST de Torroella neguen que tinguessin cap pacte previ

L'actual alcalde, Jordi Cordon, els acusava ahir d'haver-se entès d'amagat d'ell uns mesos abans de les eleccions

Les dues formacions acusen el convergent de mentir per justificar-se

La formació Unitat i Progrés Municipal (UPM) i el seu cap, Jordi Colomí, van penjar a les xarxes socials dos comunicats en què neguen diverses acusacions que Jordi Cordon (CiU) expressava en una entrevista publicada en aquest diari en l'edició d'ahir. El grup d'UPM, que es va quedar sense entrar en el govern pel canvi d'opinió de CiU a mitjan de la setmana passada, afirma que les respostes de Cordon en l'entrevista estaven “plenes d'acusacions falses i mentides”.

“Cordon comença la legislatura de la pitjor manera: mentint”, afirma UPM. “Cordon –diuen– ens acusa dels seus mals per fer aparèixer el nostre candidat com a culpable.” Neguen taxativament que la seva formació hagi fet cap aproximació a LEST abans de les eleccions i recorden que al març [mes en què Cordon fixa la suposada entesa prèvia entre UPM i LEST], ERC-Junts encara estava pendent d'afegir-se al projecte Més per l'Estartit, que al final es va convertir en el candidat d'UPM a la presidència de l'EMD.

Com a prova que LEST no ha estat aliada seva, UPM afirma que durant la campanya els han criticat molt la manera de governar en l'anterior mandat [el govern estava format per CiU, LEST i PP], i remarca el paper preponderant de Genís Dalmau (LEST). Atribueix ara la mala gestió del mandat a “la falta de lideratge de Cordon”.

Pel que fa a l'aliança amb LEST, UPM revela que va ser “CiU qui va proposar l'entrada de LEST en el govern”, i per tant “de pactes previs d'UPM amb L'EST, cap ni un”. “Cordon, per reblar el clau, amb l'entrevista –assegura la nota– trenca els ponts amb UPM, cosa que confirma que si aquí hi ha algun pacte secret només és de CiU amb ERC-Junts.”

LA FRASE

Pretén justificar el trencament d'un pacte a 24 hores de l'elecció i preparar l'entrada d'un altre soci
Jordi Colomí
REGIDOR D'UPM

Comas: “ERC i CiU han dit que no pactarien”

“UPM va donar suport a Ferrer, que volia un ‘tots contra LEST'. En aquest context era impossible un pacte”, deia categòricament Sílvia Comas, regidora de LEST, que va descobrir que havien assegurat suport a CiU tant per estar en el govern com per donar-li suport en la investidura des de l'oposició. Comas va manifestar que aviat es veurà si el trencament del pacte ha estat un acte d'irresponsabilitat de CiU o un pacte amb ERC. “Les dues formacions han dit que no pactarien sota cap circumstància”, recorda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia