Política

Obliguen a penjar la ‘rojigualda' al balcó de l'ajuntament de Torroella

Deneguen el recurs del consistori contra el manament d'execució provisional

Ara estudien si es pot recórrer altre cop contra el mandat judicial

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut aquesta setmana el rebuig de les al·legacions del consistori a la petició de l'execució provisional de la sentència del desembre del 2012 en què s'obligava el consistori a penjar la bandera espanyola a l'exterior de l'ajuntament de Torroella.

Ahir, l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), no va voler pronunciar-se sobre quina serà la seva decisió, tot i que el manament judicial especifica que aquesta execució de sentència té encara un recurs.

La sentència del desembre del 2012 va ser recorreguda en contra per l'Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya, la part denunciant, va reclamar l'execució provisional de la sentència, i ara el tribunal contenciós administratiu li ha donat la raó.

Els manaments judicials reclamen la bandera espanyola, mentre que els representants polítics ja van manifestar-se majoritàriament en el sentit de no fer-ho. Els grups municipals de CiU, el COET (Coordinadora l'Estartit i Torroella), UPM i ERC van donar suport a una moció del mes de febrer del 2013 perquè només onegi la senyera al balcó de l'ajuntament de Torroella de Montgrí i no ho faci la bandera espanyola com no ho ha fet mai des del 1979, quan es va elegir el primer ajuntament democràtic. En aquella presa de posició no hi va votar a favor ni el grup municipal del LEST ni el regidor del PP, que en tots dos casos es van abstenir.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tingut sis alcaldes des que la democràcia va arribar a les institucions locals. El primer alcalde elegit en eleccions lliures després del franquisme va ser Albert Bou (PAD), que inicialment no va decidir posar cap bandera al balcó. Bou va mantenir l'alcaldia durant tres mandats, del 1979 al 1991. En l'últim mandat va penjar finalment la senyera.

Posteriorment, Josep Ferrer va agafar el relleu de Bou i va ocupar l'alcaldia del 1991 al 2003. Ell no va canviar res. Tampoc no va fer-ho el convergent Carles Negre (2003-2007) ni Joan Margall (UPM), que va mantenir-se a l'alcaldia del 2007 al 2009. Josep Maria Rufí va ser alcalde del 2009 al 2011.

LA DATA

27.12.12
Sentència.
La sentència del jutjat contenciós administratiu de Girona que obliga a posar la bandera espanyola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia