Política

CiU i el PSC formalitzen avui el pacte de govern a Lloret

Entre les dues formacions sumen nou regidors, un més dels que va sumar l'equip de govern anterior (CiU i ERC), però CiU confia encara afegir-hi ERC

CiU i el PSC signaran avui al matí l'acord de govern a Lloret de Mar, tot i que les negociacions per sumar més grups al pacte no estan encara tancades, segons va explicar ahir l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU).

Aquest és el primer cop que a Lloret de Mar pacten els dos grans partits que han governat en diferents períodes a la ciutat de la Selva. “Els temps canvien, i la gent ens hem de posar d'acord”, exposava ahir Dulsat amb referència a l'acord inèdit de les dues formacions. Considera que les sumes de regidors per governar “podrien haver estat unes altres” i que, per tant, Lloret no era “ingovernable” tot i la fragmentació del vot, i encara confia que es pugui afegir a l'acord de govern algun altre grup.

De fet, CiU aposta perquè ERC s'afegeixi al pacte, però de moment no s'ha arribat a cap acord. El PSC manté de moment la negativa a integrar en un equip de govern el seu exportaveu Joan Bernat, ara a Avancem, que es va presentar a les eleccions en coalició amb la llista d'ERC, que encapçala l'exregidor de Turisme Jordi Orobitg.

Dulsat va dir ahir que no li agrada que es veti ningú, però va afirmar que és un tema que ha de resoldre el PSC, i no hi intervindrà. Per la seva banda, Jordi Orobitg havia demanat continuar amb la regidoria de Turisme, que havia ocupat els últims quatre anys, però cada cop sembla més clar que recaurà en Joan Gou (CiU).

Dulsat va assegurar que l'acord de govern l'han pactat entre el seu equip de regidors i l'executiva local, i que un cop tancat se n'ha informat el president comarcal. Per tant, assegura, no s'ha seguit cap ordre de partit.

LA XIFRA

9
regidors
sumen de moment els membres de l'equip de govern de CiU (6) i el PSC (3) a Lloret de Mar.

LA FRASE

Els temps canvien, i la gent ens hem de posar d'acord
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia