Política

CiU i el PSC de Lloret acorden un pla d'actuació municipal

Preveu la creació d'una escola universitària de turisme i recuperar les urgències nocturnes en el CAP

El nou govern tindrà tres càrrecs de confiança, dos vinculats a CiU i un al PSC

El pacte entre CiU i el PSC a Lloret de Mar que es va aprovar ahir inclou un pla d'actuació municipal per aquest mandat fruit de l'anàlisi del programa electoral de les dues formacions, que han constatat “notables coincidències en temes bàsics per a la ciutat”. El pla inclou la creació d'una escola universitària de turisme, un consell de ciutat assessor que aglutini associacions de veïns, la realització de consultes ciutadanes (els dos grups es van comprometre a tirar endavant la consulta sobre la C-32) i la recuperació de les urgències nocturnes del CAP, entre altres punts.

Dedicació exclusiva

Segons l'acord signat ahir, el PSC tindrà dues tinences d'alcaldia i CiU, tres. A més, l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i tres tinents d'alcalde tindran dedicació exclusiva, mentre que dos tinents d'alcalde en tindran de parcial (70%) i els tres regidors restants cobraran per assistència a les sessions. També destaca la creació de tres càrrecs de confiança “per coordinar i assessorar l'equip de govern en aquelles tasques que els siguin encomanades”. Dos d'aquests càrrecs estaran vinculats a CiU i un al PSC.

Dulsat –que estava acompanyat de quatre dels seus regidors i de Jordi Martínez, president de CiU a Lloret– va destacar la importància que els dos grans partits que tradicionalment han governat Lloret es donin la mà per primer cop. “Estem molt orgullosos que per primera vegada en democràcia PSC i CiU hagin arribat a un acord de govern estable.” Dulsat va remarcar que el govern no tanca la porta que altres forces polítiques s'hi afegeixin, i, de fet, l'esbós de cartipàs que van presentar ahir està subjecte a canvis, en espera que hi hagi algun altre acord. L'alcalde sempre ha manifestat que el seu desig és tenir onze regidors en el govern, fet que s'aconseguiria si ERC-Avancem acceptés entrar-hi. Aquesta possibilitat no es descarta, atès que el PSC ha suavitzat la seva posició en relació amb l'exportaveu socialista a l'Ajuntament, Joan Bernat (Avancem). Ara, que Bernat fos al govern no seria cap impediment per pactar. Els dos grups no descarten tampoc que el regidor del PP, Enric Martínez, s'afegeixi a l'equip. El portaveu del PSC, Antonio Lorente, va destacar que la majoria dels regidors són nous, i que l'objectiu és clar: “Primer, Lloret, i segon, Lloret.” També va ser a la reunió el primer secretari del PSC de Lloret, Francisco Pastor.

Set grans àrees

Pel que fa a l'estructura de govern, hi haurà set grans àrees, amb un responsable de cadascuna, però en cada àrea hi haurà regidors encarregats de diferents aspectes. Dulsat assumirà Serveis Econòmics; Lluïsa Baltrons (CiU), Serveis Centrals, que inclouen l'atenció al ciutadà i la gestió d'equipaments; Albert Robert (CiU) portarà Territori, Sostenibilitat i Seguretat, tot i que en aquesta àrea hi haurà responsabilitats delegades en Eduardo López (PSC), Lluïsa Baltrons, Joan Gou i Josep Lluís Llirinós. La responsable de l'àrea d'Educació, Cultura i Esports serà Mònica Cunill; Benestar, Salut i Cooperació serà responsabilitat d'Antonio Lorente; Joan Gou portarà Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, i Cristian Fernández (PSC), Empresa, Ocupació i Participació Ciutadana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia