Política

Duran rebutja un congrés i insinua que la direcció pot decidir sobre el 27-S

El líder d'UDC recorda que el comitè de govern ja va negociar la coalició i la federació de CiU

Alerta que la prioritat és centrar-se en les eleccions

Una piulada a Twitter i una carta web. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha parlat de la ruptura de CiU a través del món virtual. Duran va qualificar ahir de “doloroses” les decisions preses durant els últims dies, i es va abocar a analitzar la situació d'Unió després de la crisi oberta per la consulta del 14-J. El president del comitè de govern rebutja que se celebri un congrés extraordinari perquè només serviria per “liquidar” la marca. El sector sobiranista el reclama per redefinir les bases ideològiques del partit i la fórmula per concórrer al 27-S. Però per Duran això abocaria la formació a “desaparèixer” amb la llista d'Artur Mas o “no es faria viable el seu futur electoral” si s'aboquessin al congrés “a l'hora de preparar la campanya” d'Unió en solitari.

Duran insinua, a més, que la decisió de les eleccions correspon a l'executiva, on el sector oficialista té una àmplia majoria. Els independentistes amb dret a vot sumen 10 de 28. En concret, Duran indica que la coalició de CiU, convertida després en federació, la va negociar sempre el comitè de govern, i el consell nacional, en tot cas, “es va limitar” a ratificar-la “a posteriori”. El partit té aquest matí un consell nacional que podria ser decisiu. El sector sobiranista ha estat calibrant durant els últims dies els suports de què disposa per poder visualitzar la discrepància amb la gestió de la direcció en el màxim òrgan de decisió entre congressos. Un dels punts de l'ordre del dia és la votació del pressupost.

En la carta web, Duran també qüestiona l'actuació de CDC en la definitiva crisi de CiU: “No es pot actuar amb aquestes maneres si realment es vol portar el país cap a la independència”. Alerta, a més, que no hi haurà mai una consulta si no es “recompon” el catalanisme amb el PSC, ICV-EUiA i Unió Democràtica.

LES FRASES DE DURAN

Els que defensàvem el sí hauríem reconegut la derrota encara que hagués estat només per un vot
Sense recompondre el catalanisme, la consulta que necessitem no arribarà

Canvi mínim amb el vot per correu

L'escrutini del vot per correu ha tingut una mínima afectació sobre els resultats provisionals de la consulta d'Unió. Finalment, el sí a la proposta de la direcció es va consolidar amb un 50,4% dels vots (1.369) i el no amb un 46,5% (1.260). Hi va haver 49 vots en blanc i 39 de nuls. La diferència entre les dues opcions s'ha incrementat lleugerament. Si al principi la victòria del sí era per 95 paperetes, finalment ho ha estat per un total de 109.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia