Política

Joan Rigol abandona la militància d'Unió

L'històric dirigent d'UDC i expresident del Parlament de Catalunya ofereix a Mas la seva col·laboració “instrumental” per tirar endavant el seu projecte

L'històric dirigent d'UDC i expresident del Parlament Joan Rigol, representant del sector crític d'Unió, ha anunciat que deixa de militar a la formació democristiana per “ajudar Catalunya a què pugui tenir la llibertat que em sembla que molta gent aspira”. En una atenció als mitjans i emocionat després de rebre una ovació per part de seus ja excompanys de partit, Rigol -que estava afiliat a Unió des del 1976-, ha ofert també al president Mas la seva col·laboració “instrumental” en el seu projecte de país.

Segons han informat a Efe fonts democratacristianes, Rigol ha anunciat la seva decisió en una intervenció en el transcurs del Consell Nacional d'UDC en la que ha repassat la seva trajectòria política i ha admès que en aquests moments no vol viure la lluita interna d'UDC.

Les mateixes fonts han assenyalat que la reunió del Consell Nacional, que s'ha iniciat poc abans de les 10 del matí està sent tensa, fins al punt que alguns consellers demanen la dimissió de la direcció del partit.

La formació democratacristiana viu un conflicte intern per posicions oposades en el procés sobiranista, entre el sector pròxim a Josep Antoni Duran i Lleida que recela de l'independentisme i ja pensa en un projecte propi per a UDC, i el grup més sobiranista, que recolza la llista electoral per la independència que planteja Artur Mas per al 27 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia