Política

Wert vol fer complir la Lomqe abans de marxar: “El calendari és exigent però no impossible”

El ministre d'Educació, Cultura i Esport assegura que el govern espanyol “no es plateja” revisar la llei

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, s'ha mostrat disposat a fer complir el calendari d'aplicació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe). “És exigent però no impossible”, ha dit durant la sessió de control al Senat en resposta al diputat socialista Vicente Álvarez Areces, que li ha traslladat la preocupació del món educatiu pels terminis d'implantació de la nova norma. Wert ha assegurat que el govern espanyol no es planteja revisar el calendari perquè els principis de “legalitat i jerarquia” normativa no ho permeten si no és través d'una “disposició amb rang de llei” per modificar-lo.

José Ignacio Wert ha expressat la seva disposició a seguir treballant en el calendari d'aplicació de la llei per a la Millora de la Qualitat Educativa, tot i haver sol·licitat el seu ingrés com a ambaixador espanyol a la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmica (OCDE).

El ministre d'Educació, Cultura i Esport ha dit que els terminis són “exigents però realitzables” tot assegurant que la prova és que el ministeri està desenvolupant “sense problema” les seves competències i les tasques que li corresponen en la matèria .

Durant la seva intervenció també ha dit que el govern espanyol no es planteja revisar el calendari perquè els principis de “legalitat i jerarquia” no ho permeten, però ha expressat la seva disposició a atendre qualsevol requeriment “de bona fe” que presentin els diferents territoris.

“Per tant no hi ha cap mena d'incertesa”, ha exclamat durant la seva intervenció en resposta al senador socialista Vicente Álvarez Areces, que li ha traslladat la preocupació existent en algunes autonomies per les dificultats de complir amb les dates previstes.

Wert també considera que no cal patir ja que les primeres avaluacions amb efectes acadèmics no tindran lloc fins al curs 2017-2018. “És a dir que hi ha un temps més que raonable”, ha subratllat.

Finalment, ha afegit que la major part de la càrrega del desenvolupament curricular “de tot allò que serà objecte d'avaluació” recau en l'administració general de l'Estat. “L'Estat ja ha complert amb la part que li correspon”, ha assenyalat, per acabar afegint que la llei no pot aconseguir “la perfecció” en el seu desenvolupament si no existeix “una col·laboració de les comunitats en la parts que els toca”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia