Política

Munté, disposada com Ortega a arribar fins on faci falta pel procés

La vicepresidenta, consellera de Benestar Social i portaveu del govern reitera que el govern està “absolutament compromès” amb el sí sí

Considera que “l'eix dreta - esquerra ha de quedar en un segon terme” el 27-S per aconseguir la majoria suficient al Parlament

La vicepresidenta, consellera de Benestar Social i portaveu del govern, Neus Munté, ha assegurat que està disposada a arribar fins on faci falta per aconseguir l'objectiu d'assolir la independència de Catalunya. “Com ho va estarla vicepresidenta Ortega, tant jo com la resta de consellers, estem absolutament compromesos amb el procés i continuarem defensant els mateixos objectius”, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1.

Munté, que ha assegurat que va saber que seria la nova portaveu i vicepresidenta del govern “poques hores abans” que ho anunciés el president Artur Mas, ha avisat que cal “reforçar” l'espai independentista per “aconseguir la majoria suficient” a les urnes que permeti culminar el procés cap a un estat propi. Munté ha recordat que “fa temps” que a Catalunya hi ha “un canvi de motor, que és el procés sobiranista” i ha recordat que només a través de les eleccions plebiscitàries, donant veu a la ciutadania i amb una majoria suficient, es podran aconseguir “les eines necessàries, els recursos econòmics” per poder dur a terme “les polítiques” de benestar que garanteixin el “progrés” de la societat catalana.

Munté també considera que “l'eix dreta i esquerra necessàriament ha de passar a un segon terme” en relació a la recerca d'unitat per aconseguir la majoria suficient al Parlament de Catalunya que garanteixi poder iniciar el camí definitiu cap a la independència del país.

Davant la possibilitat que Rajoy pugui presentar una oferta de nou finançament, Munté ha deixat clar que el govern espanyol aniria “tard” si es dóna aquesta possibilitat perquè “hem passat pantalla” i “estem en una altra fase”. A més, ha recordat que davant qualsevol possibilitat d'una oferta des de Madrid hauria de ser la ciutadania que es pronunciés a través de les urnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia