Política

Podem se sent fort per guanyar Mas el 27-S

Pablo Iglesias està segur que faran possible una coalició guanyadora amb ICV

Podem se sent fort per guanyar les eleccions a Catalunya el 27-S després que s'hagi publicat la primera enquesta que els situa rivalitzant per la victòria amb la llista del president Mas. Ho van assegurar ahir en un míting al parc del Gran Sol de Badalona Pablo Iglesias, líder de Podem, i Gemma Ubasart, secretària general del partit a Catalunya. Iglesias està convençut que es posaran d'acord amb Joan Herrera (ICV) per formar una candidatura que disputi la victòria a Mas. Iglesias, en un parlament abrandat fet de proclames contra el poder però sense cap proposta concreta, va atacar durament Mas i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, pel fet d'“embolicar-se en la bandera” i va assegurar que a ell no li importa “la grandària de les banderes sinó la qualitat dels serveis públics. Un patriota no se sent orgullós de la seva bandera sinó de tenir la millor sanitat, de poder portar els seus fills a l'escola i el seu pare malalt a l'hospital”.

Es va referir a Mas com un “traïdor a la pàtria” per estar al servei de la burgesia i no de les classes populars: “Quan les classes populars catalanes rugeixen, els que fa anys que els roben ens titllen de lerrouxistes”. Amb duresa també contra el PSOE, Iglesias va afirmar que “un socialista no es posa al servei de les grans empreses com han fet Felipe González i Helena Salgado”.

Per la seva banda, Albano Dante Fachin, presidenciable de Podem al govern de la Generalitat, va afirmar que a partir del 27-S “Artur Mas no pot continuar marcant-nos el pas com ha fet fins ara. Mas fa cinc anys que realitza privatitzacions, retallades injustificables i seus embargades per corrupció”. Fachin va recordar que CiU ha estat còmplice al Congrés de la reforma laboral, la llei d'estabilitat pressupostària i la reforma bancària, “que ens va costar milers de milions d'euros”, i es va preguntar quin és el dret a decidir que reivindica Mas si CiU ha impedit al Congrés, junt amb PP, Ciutadans i PSOE, que es faci un referèndum sobre el tractat de lliure comerç entre els Estats Units i Europa.

El míting d'Iglesias a Badalona és part de la gira La ruta del cambio, que portarà al líder de Podem arreu de l'Estat en una llarga campanya cap a les eleccions espanyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia