Política

Felip VI es reitera en el discurs de la “unitat” a Girona

El monarca espanyol es va referir al procés català sense fer-ne esment, en l'entrega de premis de la FPdGi

Felip VI va tornar a apel·lar ahir a Girona a la “unitat” i a “sumar i no restar”, en una clara referència al procés català però sense fer-ne esment en cap moment. El monarca va insistir en aquest discurs, com ho havia fet l'any passat, en l'entrega dels premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi), en el marc del Fòrum Impulsa.

El Borbó va assegurar que la d'ahir era “una excel·lent ocasió” per transmetre als joves assistents que la “unitat” –paraula a la qual es va referir en diverses ocasions – “és el camí apropiat” i “el rumb correcte”. I va insistir: “No ho dubtin, aquest és el meu sentir i també és el meu deure recordar-ho sempre.”

Felip VI va fer aquest discurs en presència del president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, entre altres autoritats presents en l'entrega de premis que es va fer a l'Auditori de Girona.

En el discurs, el monarca va aprofitar per posar el Fòrum Impulsa com a exemple de “projecte integrador i sense exclusions, que assumeix l'esperança d'una Espanya que fa anys que va decidir mirar cap al futur i no cap al passat; que va decidir sumar i no restar; que va decidir unir i no dividir; que va decidir desterrar els enfrontaments per sempre, i que havia elegit el camí irrenunciable d'una convivència democràtica en la diversitat basada en la llibertat, el civisme i el respecte.”

També va recordar que fa un any, l'entrega d'els premis es van produir quan només feia uns dies que havia estat proclamat, i que en aquell moment ja va demanar “a tots els espanyols que miréssim cap al futur”. Felip VI hi va afegir que “els catalans han contribuït al comú de tot Espanya”. I va aprofitar per dedicar unes paraules a “l'amor a la llengua i la cultura” que caracteritza els catalans, així com “el sentit emprenedor, la capacitat d'iniciativa, l'esperit reflexiu i crític” i “la capacitat de mirar i projectar-vos a l'exterior”.

Mentre el rei espanyol parlava a l'Auditori de Girona, a fora, una cinquantena de gironins es concentraven convocats per la CUP a una xiulada contra la monarquia.

LA FRASE

Espanya va decidir sumar i no restar, unir i no dividir, desterrar els enfrontaments per sempre
Felip VI
rei espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia