Política

Duran: “Unió obre els braços a tots els votants de CDC i CiU”

Resposta d'Unió a les paraules del president de la Generalitat que els sobiranistes del partit podrien incorporar-se a una llista liderada per les entitats sobiranistes. La rèplica va arribar en la carta web setmanal a la militància de Josep Antoni Duran i Lleida, en què va fer una opa a l'electorat moderat de Convergència. “Unió obre els braços a tots els votants de CDC i de CiU”, va dir en la missiva, en la qual va deixar clar que s'adreçava a aquelles persones que puguin estar cansades de l'Estat espanyol però que “creuen que la resposta exigeix fer les coses bé i fer les passes sense renúncies, però amb serenitat”.

La carta web de Duran i Lleida anava carregada de valoracions després de la ruptura de CiU. El líder d'Unió va lamentar que el trencament de la federació s'anunciés “amb una rialla completament innecessària” de Josep Rull i va censurar especialment els sobiranistes d'UDC, a qui la direcció ha obert un expedient per haver-se constituït en plataforma de suport a Artur Mas. Duran i Lleida els acusa de tenir actituds pròpies del “filibusterisme polític” i considera que són “incomprensibles, ridícules i inacceptables”. El líder dels socialcristians també va carregar contra el president de la Generalitat i va considerar “kafkià” donar suport a la llista de Mas quan aquest ha proposat que siguin les entitats sobiranistes les que liderin una candidatura unitària el 27-S.

Com va aprovar el darrer consell nacional del partit, Duran i Lleida va remarcar que Unió es presentarà a les eleccions catalanes i a les espanyoles. Des del 1933 que no va en solitari, a diferència de CDC, que “mai no ho ha fet ni sembla que ara ho vulgui fer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia