Política

Un informe del govern alerta d'una “ofensiva premeditada” de l'Estat per asfixiar Catalunya

Neus Munté denuncia que el govern espanyol “obstaculitza sistemàticament” totes les iniciatives de la Generalitat per aconseguir nous ingressos

La vicepresidenta de l'executiu subratlla que aquesta ofensiva té “un gran impacte sobre el benestar de les persones”

El govern ha presentat aquest dimarts un informe en el qual recull una sèrie d'elements que considera que formen part d'una “ofensiva premeditada” del govern espanyol per “asfixiar, limitar i laminar” l'autogovern de la Generalitat de Catalunya.

Tres mesos escassos abans de les eleccions catalanes del 27 de setembre, el consell executiu ha analitzat avui un informe de 102 pàgines titulat Crònica d'una ofensiva premeditada que ha presentat, en la conferència de premsa posterior, la vicepresidenta i portaveu de l'executiva, Neus Munté.

La també titular de Benestar Social i Família ha destacat que l'informe posa de manifest “l'asfíxia, la limitació i la laminació” de l'autogovern de Catalunya des de l'Estat, en una “ofensiva premeditada” que té “un gran impacte sobre el benestar de les persones”.

El document denuncia la visió “monolítica” de l'Estat, al qual ha acusat de falta de diàleg i “d'inacció” davant les propostes de Catalunya, com el pacte fiscal i el dret a decidir, i també li retreu “l'atac” que practica contra el model lingüístic català.

L'informe també denuncia que l'Estat ha “obstaculitzat sistemàticament” totes les iniciatives de la Generalitat per aconseguir nous ingressos i que el govern de l'Estat deu 3.967 milions d'euros a la Generalitat per incompliment de disposicions de l'Estatut, a l'hora que critica que ha retallat en 3 anys 240 milions d'euros de la llei de la dependència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia