Política

El govern valencià veu difícil aventurar una data concreta per a recuperar RTVV

Cessen els liquidadors i el nou Consell en nomena d'altres per conéixer en quina situació es troba realment l'ens

Apunta que el nou model de televisió hauria de tindre el consens de les Corts

La Generalitat valenciana veu difícil “aventurar una data concreta” per a recuperar Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i per a la reciprocitat amb TV3. Així ho ha indicat la vicepresident Mónica Oltra a preguntes dels mitjans en la primera roda de premsa com a portaveu. Oltra ha informat que l'executiu ha aprovat substituir les persones encarregades de la liquidació de l'ens per conéixer en quina situació està el procés. Sobre la possibilitat de reobrir RTVV el pròxim 9 d'Octubre, tal com el president Ximo Puig va anunciar en campanya, Oltra ha dit que interpreta que “el que el president ha traslladat sempre, amb la data simbòlica del 9 d'octubre, és la voluntat d'obrir al més prompte possible”.

“Aquesta voluntat del president, compartida per tot el Consell, que és que puguem tindre mitjans de comunicació públics els valencians, com la resta d'autonomies, continua estant damunt de la taula però primer hem de saber en quina situació estem”, ha afegit Oltra. També ha dit que el Consell no vol donar “una data que no sabem si podrem complir” perquè en aquest moment “el que hem fet és substituir els liquidadors”. Amb tot, Oltra ha insistit que la voluntat del Consell i del president Puig és tindre una televisió i una ràdio públiques al més prompte possible, “que pot ser per al 9 d'octubre, perfecte, que ha de ser el 10, perfecte també i si pot ser el 7, millor encara”.

Proposta a les Corts

La vicepresidenta ha assenyalat que durant la reunió del ple del Consell d'aquest dimecres no s'ha tractat la recuperació de la televisió i la ràdio pública però que en els Acords del Botànic (previs al pacte de govern) “es va entendre que aquesta tasca excedeix el que hauria de ser l'acció de govern”. Oltra ha afegit que el debat s'ha de situar més al parlament i no tant al govern, “perquè si el model de televisió que defensem ha d'estar allunyat d'una televisió governamental, com havia d'haver estat, mal favor faríem si la iniciativa sorgís del mateix govern”. En aquest sentit, ha indicat que les Corts valencianes haurien de tindre un espai per a debatre no només sobre la recuperació de RTVV sinó també sobre la reciprocitat amb altres televisions i sobre la situació de les llicències de TDT després que la seua concessió fóra anul·lada per una sentència del Suprem en 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia