Política

L'Exèrcit egipci afirma que 100 gihadistes han mort en els atacs al Sinaí

Les forces armades confirmen que entre les víctimes també hi ha 17 militars

La branca egípcia d'Estat Islàmic, Wilayat Sina, reivindica la cadena d'atemptats

La branca egípcia del grup gihadista Estat Islàmic (EI), coneguda com a Wilayat Sina (Província del Sinaí), ha colpejat aquest dimecres amb duresa la província del Nord del Sinaí amb una cadena d'atemptats suïcides i atacs contra punts de control que ha causat desenes de morts.

Fonts de seguretat han assenyalat que en l'ofensiva i els combats s'han produït almenys 60 víctimes mortals, entre membres de l'Exèrcit i de la Policia, i també civils.

De la seva banda, l'Exèrcit egipci ha afirmat que en l'ofensiva terrorista han perdut la vida 17 militars i més de 100 gihadistes. Un comunicat llegit a la televisió estatal precisa que entre els militars morts hi ha quatre oficials.

La nota afegeix que els atacs han tingut lloc a les ciutats de Sheij Zaued i Rafah, i que els terroristes han utilitzat cotxes bomba i armes de diferent calibre.

L'ofensiva ha estat reivindicada per Wilayat Sina. El grup ha afirmat en un comunicat difós a Internet que “els lleons del califat han atacat de manera simultània més de quinze posicions de l'Exèrcit apòstata”.

Els gihadistes afirmen que els seus homes han pres el control total de diverses posicions i han rebutjat l'aviació, mentre continuen combatent l'Exèrcit.

Els succés ha coincidit amb la mort avui de nou membres dels Germans Musulmans a mans de la Policia egípcia al districte Ciutat 6 d'Octubre de Guiza, propera al Caire. Entre les víctimes hi ha l'advocat de la confraria i antic membre del Parlament egipci Naser al Hafi.

El vicedirector de la Policia Judicial de Guiza, Mashdi Abdelala, ha declarat al diari estatal Al Ahram que s'ha produït un intercanvi entre els islamistes i les forces de seguretat quan aquestes es disposaven a arrestar-los.

El president egipci ha declarat la província del Nord del Sinaí zona d'exclusió militar, ha imposat el toc de queda i ha impedit l'accés dels mitjans de comunicació.

Els atemptat terroristes han augmentat a Egipte, principalment al Sinaí contra les forces de seguretat, des del cop militar de juliol de 2013 contra l'anterior president, l'islamista Mohamed Mursi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia