Política

Puig i Oltra reben l'AVM3J al Palau de la Generalitat

Les Corts celebraran divendres, el nové aniversari de la tragèdia, un ple que aprovarà la creació d'una nova comissió d'investigació sobre l'accident de metro

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, han rebut aquest dimecres l'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro de València (AVM3J) en gest de “reparació” i reconeixement institucional als familiars, que reclamen la reobertura de les investigacions per l'accident. En la reunió s'han abordat els actes previstos per a divendres, jornada en la qual es compleix el nové aniversari del sinistre, així com les demandes que plantegen l'AVM3J. “És el començament d'una reparació, després de nou anys de l'accident, ja és hora que les víctimes entren per la porta gran del Palau de la Generalitat”, ha indicat Oltra. Oltra ha desitjat que finalment puguen tancar una ferida. “Tot el dol l'han de poder tancar i que els dies 3 siguen cada vegada menys dolorosos, sempre ho seran però ho seran menys per la part política”.

El ple de les Cots valencianes del pròxim divendres es dedicarà íntegrament a la tragèdia amb la proposta de creació d'una comissió especial d'investigació, presentada pels grups parlamentaris socialista, Compromís, Podem i Ciudadanos. Posteriorment, es debatrà la presa en consideració de la proposició no de llei de tramitació especial d'urgència sobre la realització d'accions en relació amb les responsabilitats que es determinen en aquesta comissió i l'adopció de mesures legislatives, informatives i de col·laboració amb la justícia per a l'esclariment de la veritat, presentada pels mateixos grups.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia