Política

Loureiro cedeix una mitja dedicació a Renart a Begur

Junts-ERC durà les àrees d'Urbanisme, Hisenda, Medi Ambient i Cultura

El Bloc es queda Empresa i Obres

El nou govern de Begur (Junts-ERC, Bloc Municipal i PSC) ja té el cartipàs definit i dimarts passarà pel ple municipal, en sessió extraordinària. El nou alcalde, el republicà Joan Loureiro, tindrà dedicació exclusiva al consistori, amb un sou brut anual de 40.000 euros, i tindrà les competències d'Urbanisme, Hisenda, Serveis Econòmics i Medi Ambient.

El primer tinent d'alcalde, Marià Renart (Bloc), tindrà mitja dedicació laboral (20.000 euros bruts anuals) i s'encarregarà d'Obres i Serveis, Festes i Participació. La formació es va situar com a segona força municipal el 24-M, darrere de CiU, però va deixar els quatre anys d'alcaldia en mans de Junts-ERC –tercera força– per desbancar la llista de Català de l'alcaldia, que podria haver assolit en minoria, i propiciar un canvi polític al poble.

Pel que fa a la resta de delegacions del nou cartipàs, la segona tinenta d'alcalde, Maite Martín (ERC), portarà Cultura, Ensenyament, Joventut i farà de portaveu del nou executiu. El tercer edil d'ERC, Martí Aldrich, es responsabilitzarà de les carteres de Sanitat, Seguretat Ciutadana i Esports.

Al tercer tinent d'alcalde, el socialista Francesc Pilsà, Loureiro li ha encomanat el control de la brigada municipal d'obres i la tutela de les platges. Finalment, pel que fa als altres dos edils del Bloc, Encarna Garcia durà Règim Interior, els Serveis Socials i Gent Gran, i Eugeni Pibernat controlarà la macroàrea de Promoció Econòmica, amb Turisme, Comerç i Consum, Activitats, Noves Tecnologies i Comunicació. Al marge, Pibernat també farà de portaveu adjunt del nou executiu.

Com a alcalde, Joan Loureiro també presidirà el consell municipal d'Esclanyà, un òrgan consultiu que serveix per debatre les decisions al nucli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia