Política

Mascort assumeix la presidència gironina d'ERC i promet “menys jerarquia”

Aposta perquè l'assemblearisme no sigui només local sinó també comarcal i de demarcació

La seva candidatura, l'única presentada, rep un 95% dels vots

David Mascort, elegit ahir nou president d'ERC a Girona, es va marcar com un dels objectius de la nova permanent regional tenir un funcionament “menys jeràrquic” i promoure l'assemblearisme, no només local, sinó també comarcal i de tota la demarcació. Com estava previst, la candidatura encapçalada per l'alcalde de Vilablareix va ser l'única que es va presentar en el congrés regional que ERC va fer ahir a la Coma Cros de Salt per triar nou president i nova executiva de les comarques gironines. La seva llista, amb tres vicepresidents (David Vila, Sergi Sabrià i Josep Vidal), va rebre el suport d'un 95% dels militants que hi van assistir. L'altre 5% va votar en blanc, ja que eren les dues úniques opcions possibles en la butlleta.

En la presentació de la candidatura, Mascort va explicar que la seva proposta era semblant a la de fa tres anys i mig, quan va perdre per 42 vots contra Josep Maria Rufí. “Entenem el partit d'una manera diferent de la manera com ha funcionat els últims vint anys, no de forma jeràrquica, sinó com més horitzontal millor”, va assegurar. En aquest sentit, va deixar clar que “ara hi ha altres partits que són el símbol de l'assemblearisme”, però que és ERC la que ho ha estat sempre, tot i que això s'ha aplicat més en l'àmbit local però no tant en el comarcal o el regional. “Entre tots hem de decidir quin és nostre projecte, perquè llavors, quan l'expliquem, la gent ens creu perquè nosaltres ens ho creiem”, va argumentar el nou president, que va assegurar que “la feina de la permanent no és muntar actes sinó coordinar i muntar l'estructura” i apostar perquè sigui la militància la que la faci funcionar. “No hem d'esperar que vinguin Junqueras o Rovira a transmetre el missatge, ho hem de fer nosaltres. Necessitem ser un exèrcit i anar tots a l'una”, va insistir. Així, va apostar per anar-se “coordinant periòdicament, generant objectius que es puguin avaluar”.

Tocar timbres pel 27-S

Amb vista a les eleccions catalanes del 27-S, Mascort aposta per “desembarcar al carrer, anar a tocar timbres” per convèncer la ciutadania que el projecte d'ERC, “que implica la independència”, “és el millor per a les classes treballadores”.

En el congrés d'ahir només es va elegir el nou president i la nova executiva regional, però no es va debatre la llista gironina. El partit té previst iniciar a partir de la setmana que ve congressos comarcals perquè s'escullin candidats des de cada comarca i, a partir d'aquí, elaborar la llista.

LA FRASE

Entenem el partit d'una manera diferent de com ha funcionat fins ara; no de forma jeràrquica sinó com més horitzontal millor
David Mascort
nou president d'erc a girona

LA XIFRA

95
per cent
dels vots són els que va obtenir la candidatura de Mascort. Era l'única que es va presentar i només s'hi podia votar a favor o en blanc.

LA RESTA DE MEMBRES DE LA NOVA PERMANENT REGIONAL D'ERC

David Vila
Vicepresident d'organització
David Grau
Administració i finances
Àlex Barceló
Partit en xarxa, imatge i comunicació
Robert Rodríguez
Campanyes
Sergi Sabrià
Vicepresident de coordinació interna i institucional
Teresa Jordà
Política parlamentària
Salvador Ros
Coordinació càrrecs electes
Eulàlia Massana
Dona
Josep Vidal
Vicepresident de política municipal i acció política
Macià Serra
Grans ciutats
Jordi Orobitg
Ciutats territori sud
Salvi Güell
Ciutats territori nord
Xavi Sala
Municipis petits i mitjans
Josep Calatayud
Pobles territori sud
Joan Plana
Pobles territori nord
Pau Presas
Estratègia i anàlisi electoral
Marta Payeró
Coordinació comarcal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia