Política

L'oposició a Pals diu que els retallen participació

Compromís amb Pals i el PSC, els dos grups que continuaran fent oposició aquest mandat al govern de Pals (Junts-ERC i CiU), han criticat aquesta setmana els “límits” que s'estan trobant per participar i controlar l'actuació del nou executiu. En el ple extraordinari de dijous per aprovar el cartipàs i la reorganització municipal, el portaveu de Compromís, Joan Trias, ha criticat que “els plens, que fins ara eren mensuals, seran cada dos mesos”: “Suposadament tindrem més accés a la informació per poder treballar; però de moment al primer ple hi hem arribat sense cap mena d'informació prèvia”, denunciava. A l'hora de preparar-los, en l'anterior mandat els grups disposaven d'una setmana per analitzar els dictàmens: “Ara només disposarem de tres dies per examinar la informació de dos mesos, no d'un sol mes”, també s'han queixat tant Trias, com la portaveu, Marisol Perea, que va censurar que, si el pròxim ple ordinari se celebra al setembre, hauran transcorregut quatre mesos des de la darrera sessió, el mes de maig.

Els socialistes i Compromís també han coincidit a qüestionar l'increment de dedicació i sou de l'alcaldessa, que cobrarà 35.000 euros bruts anuals. I el fet que el nou consell de comunicació només prevegi que l'oposició participi “excepcionalment” i a proposta de l'alcaldia en les reunions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia