Política

política

Espadaler avisa d'un tripartit sobiranista de CDC, ERC i la CUP

La precampanya electoral per al 27-S ha començat. Quan tots els partits han engegat la maquinària per designar els seus candidats, el que, amb tota probabilitat serà l'aspirant d'Unió, Ramon Espadaler, va alertar ahir de la possibilitat que després del 27-S es configuri un tripartit entre els seus antics socis de federació de CDC, ERC i la CUP.

El secretari general d'UDC, en una entrevista a l'agència Efe, veia riscos en aquesta possible fórmula. Espadaler va mostrar la seva preocupació per “la capacitat d'incidència” que té la CUP sobre ERC i, al mateix temps, Esquerra sobre el seu exsoci de federació, CDC. El també exconseller d'Interior hi va afegir que la formació del president, Artur Mas, “tenia dues opcions, escollir Unió o Esquerra, i ha escollit Esquerra”. Per Espadaler, Convergència ha deixat passar “l'oportunitat” d'assumir els criteris que planteja Unió per al procés sobiranista.

Amb tot, UDC no descarta donar suport parlamentari a un eventual executiu de CDC després del 27-S si aquest “no se situa en els extrems” i fa un “viratge” cap a la moderació. Espadaler reivindicava “el coratge de ser moderat”, una característica de la qual Unió fa bandera.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia