Política

Albiol: “Si hi ha una majoria independentista aclaparadora, tindran un problema perquè Catalunya seguirà sent Espanya”

El dirigent popular fa una crida als unionistes a “rebel·lar-se” el 27-S per “callar democràticament” als sectors sobiranistes

El candidat del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio que “no contempla” la possibilitat que les forces sobiranistes aconsegueixin una majoria “aclaparadora” el 27-S. Ara bé, en cas que fos així, ha advertit que “tindran un problema, perquè l'endemà Catalunya seguirà sent Espanya”.

“Convençut” que aquests seran els comicis més “transcendents” de la història, ha fet una crida a tots aquells que se senten catalans i espanyols a mobilitzar-se a les urnes per “rebel·lar-se en contra dels que porten cinc anys dient que tots els catalans som independentistes”. El popular s'ha mostrat segur que no caldrà suspendre l'autonomia perquè no es declararà una DUI.

Garcia Albiol creu que les properes eleccions al Parlament comptaran amb un índex de participació “impressionant”, i ha animat a tots els contraris a la independència a “callar democràticament” als qui volen separar Catalunya d'Espanya.

Preguntat sobre la possibilitat que l'Estat hagi d'aplicar l'article 155 de la Constitució davant d'una eventual declaració unilateral d'independència, el popular ho ha negat, perquè “a ningú li passarà pel cap entrar a autopista en direcció contrària”, ha dit en referència a una possible DUI.

El dirigent del PP també ha expressat la seva predisposició a reclamar un millor finançament per Catalunya “quan s'hagi recuperat la situació econòmica” i passades les generals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia