Política

El govern de Rajoy requereix als ajuntaments valencians que exhibisquen la bandera d'Espanya a l'exterior

El delegat, Juan Carlos Moragues, lamenta “el menyspreu de determinats representants públics a la simbologia constitucional” i “l'aposta per la divisió i l'enfrontament”

Ha enviat una circular a tots els ajuntaments del territori perquè complisquen la llei sobre els símbols constitucionals

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha enviat una circular a tots els ajuntaments del territori perquè complisquen la llei sobre els símbols constitucionals, que preveu que la bandera d'Espanya penge a l'exterior, i que l'efígie del rei estiga col·locada en un lloc preferent de la sala de plens. Segons que ha informat la delegació del govern a través d'una nota de premsa, Moragues ha lamentat el “menyspreu de determinats representants públics a la simbologia constitucional” i que “alguns polítics es dediquen a fer polítiques de gest i aposten per la divisió i l'enfrontament, no per la unió”.

“Es tracta de vetlar per la unitat i integritat d'Espanya des d'una concepció que tenim els valencians, que ens sentim valencians i espanyols i rebutgem qualsevol projecte rupturista i independentista. Aquest tipus de gestos el que denota és una idea de separació, de ruptura amb la Constitució i d'aquest projecte comú que és Espanya”, ha afirmat Moragues.

El delegat del govern espanyol remarca en la seua circular que els ajuntaments han de complir la Llei 39/1981, que preveu que la bandera d'Espanya onege a l'exterior i ocupe un lloc preferent en tots els edificis i establiments de l'administració municipal. Així mateix, Moragues indica que l'article 85.2 del Reial Decret 2568/1986 estableix que l'efígie del rei ha de ser col·locada en un lloc preferent de la sala de plens dels ajuntaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia