Política

Detenen 5 persones a Sydney en una operació contra el terrorisme

Els arrestos estan relacionats amb la investigació de l'assassinat a trets d'un comptable de la policia divendres passat

Els sospitosos són cinc joves d'entre 16 i 24 anys

Les autoritats australianes han detingut aquest dimecres cinc persones en un operatiu a l'oest de Sídney en connexió amb la mort divendres passat d'un comptable de la Policia a mans d'un presumpte jove terrorista.

Més de 200 agents han participat en el dispositiu que s'ha desenvolupat a diversos barris de l'oest de Sídney i han detingut cinc joves, les edats dels quals oscil·len entre els 16 i els 24 anys, ha informat en un comunicat la Policia de Nova Gal·les del Sud.

Els quatre homes i l'adolescent seran interrogats en el marc de les investigacions per l'assassinat de Curtis Cheng, que va morir a causa dels trets de que presumptament li va disparar Farad Jabar Khalil Mohammad als afores d'una comissaria del barri de Parramatta, a l'oest de la ciutat australiana.

L'atacant, de 15 anys i suposadament vinculat al grup radical islamista Hizb ut-Tahrir, va morir en el tiroteig amb els agents i companys de Cheng que van respondre a l'agressió.

Es creu que la germana de Farhad, Shadi, es va escapar de la seva casa per volar cap a Istanbul, des d'on aparentment intentarà anar a l'Iraq o Síria.

Ahir dimarts, les autoritats van registrar l'habitatge d'un altre adolescent que anava a la mateixa escola que Farhad i que suposadament va amenaçar a la Policia a través de la seva pàgina Facebook.

Segons l'edició australiana del diari The Guardian, la detenció de l'adolescent no està vinculat als operatius d'avui.

Austràlia va elevar l'alerta per terrorisme a “alta” al setembre de 2014 i des de llavors ha evitat diversos atacs planejats per gihadistes.

Les autoritats del país creuen que uns 39 gihadistes australians han mort en combat a l'Orient Mitjà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia