Política

Mas aposta per crear un partit nou i li és “indiferent” mantenir el nom de Convergència

Considera que l'important és fer néixer una nova formació des de dins de CDC i buscar nous lideratges

Assegura que es mantindrà en el projecte, però que el seu paper serà més o menys important segons l'opció que surti escollida el pròxim 21 de maig

L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, s'ha posicionat a favor de l'opció de crear un nou partit des de Convergència enlloc de refundar-la. El pròxim 21 de maig, els militants de la formació hauran d'escollir una d'aquestes dues opcions. “Crec que és la millor manera de ser més gent i que siguem millors”, ha assegurat Mas en una entrevista a Els matins de TV3. “Més vol dir eixamplar la base, i millor, més útil per a la societat catalana”, ha precisat.

Preguntat sobre el debat de mantenir o no el nom de Convergència, Mas ha assegurant que li és “bastant indiferent” perquè considera que l'important és crear un partit des de la mateixa Convergència. I ho ha comparat amb el fet de tenir un fill. “Si al final és fer una criatura nova, la criatura no surt del no res, qui la faria seria Convergència. Es pot dir igual o no que els progenitors, però per això no deixarà de ser el seu fill”, ha afirmat.

Mas també ha parlat del seu futur dins del partit, tot assegurant que no es decidirà fins que la militància decideixi. “He de tenir algun paper, però esperaré al 21 de maig”, tot remarcant que la seva implicació dins de l'etapa que està iniciant la formació dependrà de si surt escollida o no l'opció que ell defensa, és a dir la creació d'un nou partit.

L'expresident de la Generalitat ha defensat la creació d'un nou partit que ocupi “l'espai del centre” a Catalunya i en què surtin nous lideratges.

En aquest sentit, Mas ha recordat que ja hi ha hagut renovació en els lideratges de CDC, en referència al president Carles Puigdemont. “Hi ha gent que no coneixem gaire i que són capaços d'assumir responsabilitats”, ha defensat. “De gent hi ha molta”, ha reiterat.

Però també ha avisat que en alguna ocasió, i sobretot des dels mitjans de comunicació, “es considera com a nou allò que és completament nou, però fer un polític costa anys”, ha avisat. “Això de fer política és molt dur, requereix determinada fusta i no poden sortir nous lideratges del no res, han de tenir una determinada experiència”, ha relatat. “Quan parlem de renovació no pensem en gent que no hagi fet mai política, sinó que fa anys que hi són”, potser en segona fila, en ajuntaments o dins del partit.

Preguntat per possibles persones, Mas ha reconegut tenir “noms, com els té tothom” però ha assegurat que “no els assenyalaré amb el dit”. “Prefereixo que la gent que vulgui assumir responsabilitats s'ho treballi, donin la cara per ells mateixos” i també cal veure “quins suports tenen”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia