Política

La CUP de Barcelona s'abstindrà i permetrà aprovar la modificació dels pressupostos de Colau

La Mesa Política accepta el document pactat tot i el “xantatge emocional, insult i menyspreu” que diuen haver patit per BComú

La líder de la CUP Capgirem Barcelona a l'Ajuntament de la capital catalana, Maria José Lecha, ha anunciat aquest dijous que el seu grup s'abstindrà a la votació de la modificació pressupostària en el ple que se celebrarà aquesta tarda per “no bloquejar-la” i permetre la seva aprovació.

En roda de premsa al costat dels regidors del grup Josep Garganté i Maria Rovira, Lecha ha anunciat el seu posicionament per facilitar l'aprovació de la modificació pressupostària -que afegeix 275 milions als comptes-, que previsiblement comptarà amb el suport de BComú, ERC i el PSC, i el rebuig de CiU i el PP. Ciutadans no s'ha posicionat.

La Mesa Política va decidir aquest passat dimecres acceptar la darrera proposta de BComú, que incrementa en 5,2 milions l'oferiment inicial. Segons la presidenta del grup municipal, Maria José Lecha, el 'sí' no ha estat mai sobre la taula perquè només s'ha acceptat un 40% de les 10 propostes que van plantejar al govern municipal. Lecha ha criticat, a més, que des de fa 15 dies BComú hagi alternat les negociacions amb “el xantatge emocional, l'insult i el menyspreu” contra la CUP per haver-se oposat fins ara a l'increment de 275 milions d'euros en el pressupost. La CUP ha negat “pactes ocults” sobre la Guàrdia Urbana i, de fet, ha subratllat que la negativa del govern a suprimir el cos d'antiavalots de la policia és un dels motius que els ha allunyat del 'sí'.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia