Política

Eleccions 26-j

Albiol creu que Pedro Sánchez “és capaç de vendre Catalunya als independentistes per ser president”

El líder del PP català carrega contra “l'ambigua” proposta de pacte polític del PSOE i nega que els catalans “necessitin cap millora” en llengua i cultura

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha carregat durament aquest dimarts contra el líder i candidat del PSOE al proper 26-J, Pedro Sánchez, i a la seva “proposta política” per a Catalunya, que inclou dins la reforma de la Constitució. Per al popular, que el socialista llenci aquesta idea “ambigua” ara demostra que “és capaç de vendre Catalunya als independentistes per ser president”.

Albiol creu que no s'han de fer concessions “per acontentar els que volen trencar Espanya” i interpreta que el PSOE podria fer-ho. En aquest sentit, el líder popular ha considerat que Catalunya “no necessita cap millora en cultura o en llengua”, perquè “té més competències que mai” i suposaria “traspassar una línia” que podria posar en perill la cultura i idioma espanyols a Catalunya.

“Cada cop que Pedro Sánchez parla de Catalunya, la preocupació augmenta”. Amb aquesta consideració, Albiol ha volgut remarcar que les propostes del socialista per a Catalunya no encaixen en la seva idea d'Espanya. Segons el popular, el candidat del PSOE “és capaç de vendre Catalunya als independentistes per poder governar i ser president”.

Per al PP, Catalunya ha de tenir “un millor finançament i reformar-lo en els propers mesos”, però el que ni li cal ni li convé als catalans és “tenir més competències en llengua o cultura”, com diu que volen fer els socialistes. “Catalunya té competències gairebé plenes en aquests aspectes i suposaria donar satisfacció als independentistes i que es posi en risc el que representa Espanya a Catalunya”, ha sentenciat Albiol.

El líder del PP català ha volgut així deixar clar que les propostes dels socialistes estan “allunyades” de la “realitat”. “Pedro Sánchez no se n'adona del que passa a Catalunya, no sap la realitat que es viu i la situació política en la que ens trobem la meitat o més de la població, que no és independentista”, ha afegit. “Volem demanat al PSOE una mínima coherència i que sàpiga llegir el que passa a Catalunya”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia