Política

política catalana

pressupostos

El govern diu a la CUP que es pot parlar “de tot” sempre que es tramitin els comptes

Munté remarca als cupaires que un acord d'estabilitat parlamentària “no és un xec en blanc, però sí que vincula totes dues parts”

La portaveu del govern reitera que no desobeiran el límit de dèficit

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha dit aquest dimarts a la CUP que poden parlar “de tot” sempre que els pressupostos es puguin tramitar al Parlament, i això implica que no presentin la seva anunciada esmena a la totalitat als comptes.

“El govern vol negociar i es pot parlar de tot, però a partir que els Pressupostos superin el debat a la totalitat. El que no és compatible és cridar al diàleg i presentar una esmena a la totalitat que no deixa cap marge per a la negociació”, ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell executiu dels dimarts.

També ha remarcat que un acord d'estabilitat parlamentària “no és un xec en blanc, però sí que vincula totes dues parts”. En aquest sentit, ha insistit que “tothom ha de complir els acords signats”. La portaveu, però, no ha volgut concretar quin tipus d'esmenes tenen pensat presentar en matèria fiscal, més enllà de la rebaixa de la pressió fiscal per a les rendes més baixes.

Munté, però, ha deixat la porta oberta a negociar alternatives sobre aquesta qüestió, en resposta a una pregunta sobre si el govern sospesa incrementar l'IRPF a les més altes. La portaveu del govern ha negat que existeixi marge per incomplir el sostre de dèficit marcat pel Govern i ha condicionat els possibles canvis que puguin introduir-se en el projecte de Pressupostos, com una rebaixa fiscal, a què la CUP aixequi el seu veto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia