Política

política catalana

procés sobiranista

El govern tramitarà “en els pròxims dies” el projecte de llei sobre emergència social per esquivar el TC

Munté concreta que s'han celebrat sis reunions, nega que la norma estigui encallada i afirma que “s'han acostat posicions”

La consellera de Presidència assegura que era “previsible” la suspensió per part del Constitucional

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat que la llei que s'està preparant per esquivar els articles suspesos pel Tribunal Constitucional (TC) aquest dimarts sobre emergència social no està encallada i ha afegit que “en els propers dies” s'iniciarà la tramitació en forma de decret.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Munté ha explicat que s'han produït sis reunions entre membres de l'executiu, entitats promotores, entitats municipals i el Consell de l'Advocacia de Catalunya i que s'han acostat posicions. Segons la consellera, ara s'ha d'analitzar el detall dels articles suspesos per poder començar la tramitació al Govern en projecte de decret i enviar al Parlament perquè es tramiti en lectura única.

Munté ha explicat que veien “previsible” aquesta suspensió, i ara analitzaran els preceptes impugnats, per acabar d'ajustar el nou projecte de llei que preparen amb entitats socials i municipalistes.

La portaveu el govern i consellera de Presidència ha lamentat que la llei en vigor ha estat “injustament” suspesa, i confia que el nou projecte permetrà esquivar aquesta suspensió i complir les mesures contra els desnonaments que va impugnar el govern espanyol

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia