Urbanisme

barcelona

L'Ajuntament reallotja 190 famílies de les ‘cases barates'

Barcelona culmina la segona fase de reforma del Bon Pastor i manté que ja ha executat el 40% del projecte

L'alcalde diu, però, que encara queden, com a mínim, set anys més per enllestir-lo

Fa una setmana que en Juan José Jiménez té les claus del seu pis nou, on anirà a viure amb la seva dona. Amb l'ajuda de la família farà la mudança tan aviat com pugui i abandonarà la casa que va heretar del seu pare al carrer Seròs, on feia 65 anys que vivia, perquè l'Ajuntament la pugui enderrocar. “La diferència és molta perquè de 48 m² que teníem ara passem a 88 m² i ja no haurem de patir per les humitats”, diu content. Jiménez admet que ha esperat molt per tenir el pis, que està situat a pocs metres de l'antic, i ara que ja l'ha trepitjat li sembla ben bé “un palau” per celebrar el Nadal.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va inaugurar ahir oficialment els 190 habitatges distribuïts en quatre blocs que culminen la segona fase de la remodelació de les antigues ‘cases barates' del Bon Pastor. Un projecte que Hereu va recordar que va començar fa deu anys i que a hores d'ara ja s'ha executat gairebé en un 40%. La remodelació del Bon Pastor preveu la substitució, en cinc fases, d'aquests habitatges adossats d'una sola planta amb poques condicions d'habitabilitat per uns de nous més moderns. En total, hi ha afectades 784 cases i la intenció és enderrocar-les a canvi de construir prop d'un miler d'habitatges nous, dels quals ja s'han pogut entregar 342. Segons l'Ajuntament, les necessitats de reallotjament actual són de 745 habitatges. Això suposa que amb el lliurament dels pisos d'aquesta segona fase, ja s'hauran instal·lat un 46% de tots els veïns i restaran 403 famílies. “Això ho hem aconseguit en un moment de crisi que ho ha aturat tot, però la gran lliçó del Bon Pastor és que sempre que hi ha voluntat i ganes no hi ha res que pari un projecte”, va explicar l'alcalde, que considera que el nou futur del barri “ja és palpable”.

Hereu, que confia que en un any es puguin començar les obres de la tercera fase que aportarà 161 habitatges més a la zona, va reivindicar el passat obrer i modest d'aquestes construccions: “Sempre haurem de recordar amb orgull d'on venim i l'expressió cases barates és quelcom que hem de defensar perquè comença a formar part del passat del barri”, va afegir. La presidenta de l'Associació de Veïns del Bon Pastor, Paquita Delgado, va agrair l'esforç de l'Ajuntament per tirar endavant les obres malgrat les dificultats econòmiques. “Aquesta segona fase ha estat més dura que la primera i hi han hagut més problemes que mai per trobar finançament i arribar fins aquí”, va explicar.

LA FRASE

Això eren les ‘cases barates' i ara podem dir que són els millors habitatges de la ciutat de Barcelona
Jordi Hereu
alcalde de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.